Title of a News Article

Havuza Yoğun İlgi

Şanlıurfa’da her yaz onlarca kişinin öldüğü DSİ sulama kanallarındaki boğulma olaylarını engellemek için belediyelerin açtığı ücretsiz havuzlar büyük ilgi görüyor.

Havuza Yoğun İlgi
banner206

 Şanlıurfa'da her yaz onlarca kişinin öldüğü DSİ sulama kanallarındaki boğulma olaylarını engellemek için belediyelerin açtığı ücretsiz havuzlar büyük ilgi görüyor.

Şanlıurfa'da sıcak geçen yaz mevsiminde halk serinlemek amacıyla son derece tehlikeli DSİ'nin sulama kanallarına giriyor ve onlarca kişi boğularak yaşamını yitiriyordu. Son dönemlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ücretsiz havuzlar, kavurucu sıcaklarda bölge halkına nefes aldırıyor. Yüzerek serinleyen çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgi gösterdiği havuzlardan günlük bin 500 kişi yararlanıyor. Hizmete açılan 5 havuz her gün tıklım tıklım doluyor. Her gün sahur ve iftar vakti arasında 1'er saatlik seanslar halinde ücretsiz olarak hizmete açılan havuzlarda her seansta yaklaşık 150-200 kişi aynı anda girebiliyor.

5 havuzdan günde ortalama bin 500 kişinin faydalandığını belirtenŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Beykapı Havuz Sorumlusu Mustafa Altun, havuzun temizliğinin ise sürekli kontrol altında tutulduğunu belirtti. Altun, "Ramazan ayı nedeniyle iftardan sonra akşam saat 21.00'de havuzumuz hizmete açılıyor. Sahura kadar hizmet veriyoruz. Bu havuzlara girme tamamen ücretsiz. Biz çocukları kanala değil, havuza çağırıyoruz. Kesinlikle kanallara gitmesinler. Havuzlarımız tamamen hijyenik ve 24 saat filtrasyon sisteminden geçiriliyor, temizliği kontrol ediliyor. Amacımız, çocuklarımızın kanallarda boğulmalarını önlemek, ailelerine acı haberin gitmesine engel olmaktır" diye konuştu.

Günümüz Türkiye'sinde sulama kanallarındaki boğulmaları ve ölümleri kabullenemediğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye BaşkanıCelalettin Güvenç ise, bu ölümlerin önüne geçmekte kararlı olduklarını vurguladı. Ücretsiz havuz sayısının daha da arttırılacağını söyleyen Güvenç, "Ben kanallarda ölümleri hazmedemiyorum, kabullenemiyorum. Ölümlerin önlenmesi için Şanlıurfa Valiliği görevini yaptığım dönemde DSİile görüşmeler yaptım, halatlar germeye çalıştık. Yüzme havuzlarının sayısını da arttırmaya çalışıyoruz. Ölümlerin önüne geçmemiz gerekiyor" dedi.

Havuzların amacının sadece ölümleri azaltmak olmadığını da kaydeden Güvenç, en genç bölge nüfusuna sahip olduklarını, bölge gençlerinin bu tür sportif aktivitelerle sosyalleşmesine katkı sağlandığını ifade etti. Güvenç, "Şanlıurfa Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip. Bu nüfus meşgul olacak alanlar arıyor. Bu tür kültürel ve sportif kurslarımızı da gerçekleştirerek, çocuklarımızı yönlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Güvenç, kanallara olan ilginin havuzlara yönelmesi nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195