Title of a News Article

Hayata tutundu

Hayata tutundu
banner206

 Şanlıurfa’da 36 yaşındaki anne Emine Başıbeyaz, 19 yaşındaki kızı Melike Başıbeyaz’dan nakledilen karaciğer dokusuyla hayata tutundu.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde geçen hafta, 6 çocuk annesi Emine Başıbeyaz'a kızından alınan karaciğer dokusu nakledilmişti. Nakil sonrası sağlığı normale dönen kızı Melike ve kızından alınan doku ile hayata tutunan anne Emine Başıbeyaz, yapılan son kontrollerinin ardından taburcu edildi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, aileyle birlikte düzenlediği basın toplantısında hastanede ilk karaciğer naklinin yapıldığını kaydetti. Naklin oldukça başarılı tamamlanması nedeniyle çok mutlu olduğunu anlatan Rektör Mutlu, artık hastanelerinde sık sık benzer başarılı operasyonlara imza atılacağını kaydetti. Annesine karaciğerinden parça vererek, hayata tutunmasını sağlayan Melike Başıbeyaz, organının bağışlanmasını istediklerinde hiç korkmadığını ifade etti. Kimsenin organ bağışından korkmamasını isteyen Melike Başıbeyaz, "Kendi sağlığımdan önce annemin sağlığını düşündüm. Annem iyileşsin iyi olsun başka bir şey istemiyorum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Hiç kimse organ bağışından korkmasın. Ben organımı verirken, hiç korkmadım. Herkes organ bağışı yaparak fedakarlık göstermelidir" diyerek çağrıda bulundu. 6 yıldır karaciğer yetmezliği tedavisi gören anne Emine Başıbeyaz ise kızından alınan parça ile yeniden sağlığına kavuşacağının hiç aklına gelmediğini ifade etti. Başıbeyaz, ameliyatına katılan doktorlara da teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195