Title of a News Article

Hayırseverlerin yardımını bekliyor

.

Hayırseverlerin yardımını bekliyor
banner206

Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapımı süren 250 öğrenci kapasiteli yatılı Kur'an-ı kerim kursu, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı, Kadri Tarikatı Şeyhi Muhammed Hacı, Kosan Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı'nın araban şubesinde yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde inşaa edilen Kur'an-ı Kerim kursu binasının inşaatı için yardım çağrısında bulundu. devam eden inşaat hakkında da bilgi veren Kadri tarikatı Şeyhi Hacı, 4 katlı binanın ikinci katın sıvası ve 3 katın kolonlarının tamamlandığını belirtti. 250 öğrenci kapasiteli yatılı Kur'an-ı kerim kursunun 200 yataklı, 50 gündüz öğrenimli olacağını belirten Hacı, “Vakfımız tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Kosan kırsal mahallesinde başlattığımız ve inşaatı hızla devam eden 250 öğrenci kapasiteli 4 katlı yatılı Kur’an-ı Kerim Kursu inşaatının 2. katın sıvası ile 3. katın kolonlarının betonu döküldü. Geriye kalan kısımlarının ise biran önce tamamlanması için yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz. 250 kişilik Güneydoğu’nun en büyük yatılı Kur’an kursu projemiz 200 yataklı, 50 gündüz öğrenimli olmak üzere toplam 250 öğrenci kapasitelidir. Projemiz Türkiye’deki Kur’an kurslarının dışında öğrencilerin sosyal ve eğitim ihtiyaçlarına da cevap verebilecek modern bir anlayışla hazırlandı. İçerisindeki derslikler, özel hafızlık odaları, konferans salonu, kütüphane, bilgisayar odası, spor salonu ile çok yönlü hizmet verecek. İçerisinde duş ve lavabo bulunan 4’er ve 8’er kişilik yatakhaneler ile teras katında yemekhane bulunmaktadır. Kursumuzda 22 derslik, 35 yatakhane, 10 hafız odası, 5 adet seminer salonu, 4 idari oda, öğretmenler odası, misafir odası, bilgisayar odası, 1 adet yaklaşık 250 kişilik çok amaçlı salon, yemekhane, revir, kantin, çamaşır odası ve sığınak bulunmaktadır. Vakfımızın amacı, toplumumuzun yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitimi desteklemek için her seviyede okullar açmak, sağlık, sosyal yardım, çevre koruma, ağaçlandırma, kültürel ve sanatsal gelişime, bilimsel, çağdaş, özgürlükçü, demokratik ve uzlaşmacı bir anlayışla katkıda bulunmaktır. Yaratıcı ve araştırmacı, bilgi ve donanıma sahip bireyleri yetiştirip gelişmesine yardımcı olmak istiyoruz. Gazi, şehit yakınları ve kaza mağdurlarına maddi ve manevi her türlü yardım ve hukuki destekte bulunmak, gerekli tedavi giderleri ve cihazların temini için çalışma ve girişimlerde bulunmak, kaza ve mağduriyetlerin önlenmesi için kişi, kurum ve kuruluşlar nezdinde her türlü girişim ve faaliyetler ve organizasyonlar düzenlemektir’’ şeklinde konuştu.

Hayırseverlere yardım çağrısını yineleyen Vakıf Başkanı Hacı, “Kur’an kursunda yetişecek hafızların, okunacak Kuran-ı kerimlerin, tahsil edilecek ilimlerin sevabına ortak olmak isteyenlere, ‘Bir tuğla da sen koy’ diyor ve onları bu güzel ve hayırlı işte destek olmalarını istiyoruz. Yurt içi ve yurt dışındaki yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız vakfa ve bana ulaşabilir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 07:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195