Title of a News Article

HDP komisyon kurdu

 HDP komisyon kurdu
banner206

Şanlıurfa’da, HDP tarafından oluşturulan 30 kişilik ikna komisyonu, sağ ve muhafazakar çizgiye sahip aşiretleri ikna ederek, partilerine oy toplamaya çalışıyor. HDP’nin ikna komisyonu başkanı olan ve 1977 yılında CHP’den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilen Feridun Yazar, bölgede yürüttükleri ikna çabalarının iyi sonuç verdiğini belirterek, “Biz bu ikna komisyonunu bölgede daha önce kan davaları, küskün aile ve aşiretleri için kurmuştuk. Şimdi bu komisyonu daha da genişleterek, HDP’nin siyasi alanındaki çalışmalara kattık" dedi.

7 Haziran seçimleri öncesi bölgede etkili aşiretleri bünyesine dahil etmek isteyen HDP'liler yoğun çalışma başlattı. HDP’nin ikna komisyonu başkanı Feridun Yazar, aşiretleri HDP'ye oy vermeleri için iknaya çalıştıklarını belirterek, "Komisyonu yıllar önce bölgemizdeki kan davaları, aile ve aşiretler arasındaki itilafların çözümü için kurmuştuk. Bu komisyonla birçok kan davasına girdik, çoğunluğu başarıya ulaşmıştı. Bunun yanında ikna edemediğimiz için başarısız olduğumuz davalarda vardı. Ama asla bu konuda yılmadık. Çalışmalarımızı ara vermeden sürdürmeye çalıştık. Bu yıl kentimizde bulunan ikna komisyonunun alanını biraz daha da genişlettik. Siyasi alanda ikna konularını da katarak ve niteliğini genişleterek bir çalışmayı uygulamaya başladık. Komisyon olarak bugüne kadar kendilerine hiç gidilmemiş aileler ve aşiretlere, partimizin ilkelerini anlatarak oy vermelerini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

"BARIŞ VE ÇÖZÜM İÇİN İKNA EDİYORUZ"

İkna komisyonu olarak aşirete barışın önemini ve çözüm sürecini de anlattıklarını ifade eden Feridun Yazar şöyle devam etti:

"Bu ikna komisyonun amaçları arasında en önemlisi barışı ve süreci sağlayabilmek adına toplumu ikna etmeye çalışıyoruz. Türkiye’de herkesin eşit şartlarda, her kesimin demokraside düşen görevini, özgürlük payını ve ekonomik hissesini de ele alarak, iktidara gelmenin yolunu aramaktır asıl amacımız. Gerçek bir hukuk devleti, demokrasi sisteminin oluşturulması sağlamak açısından topluma siyasi alan da konuları anlatarak, onları ikna etmek ve partimize oy verelerini sağlayabilmektir. Bu amaçla oluşturulan bu 30 kişilik ikna komisyonu görevini epeyi zamandır, planlı ve programlı bir şekilde yürütüyor. Çalışmalar sırasında Bozova'da Türkmen asıllı bir köye ziyarette gittik. Bu köy bugüne kadar sağ ağırlıklı partilere oylarını verdiklerini bize ifade etti. Bizlerde ikna komisyonu olarak onlara bize niçin oy vermeleri gerektiğini anlattık. Artık Türkiye’de olup biten her şey 80 milyon insanı etkiliyor. Biz barışı ve huzuru sağlayamazsak, özgürlük ve demokrasi sistemini sağlayamasak, Türkiye’yi bir hukuk devletine dönüştüremezsek, hiçbir zaman itilaflar bitmeyecektir. Bu da bütün toplumu rahatsız edecektir. Özellikle bu bölgeyi çok rahatsız edecektir. O nedenle biz onlara gelen bu gücü meclise taşıyalım. Bu sorunları çözerek, geleceğimiz olan çocuklarımıza, torunlarımıza güzel bir miras bırakalım mücadelesi içerisindeyiz. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmamız için bizim partiye oy vermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu sözler üzerine Türkmen aileleri oylarını tercihlerini HDP’den yana kullanacaklarının sözünü verdi. Bu konuda çokta başarılı olduğumuza inanıyorum."

 

‘KENAN EVREN’E ALLAH ZAHMET ETSİN’

12 Eylül darbesinde 1977 yılında CHP’den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilen Feridun Yazar, hayatını kaybeden Kenan Evren’e hakkını helal etmediğini ifade ederek, ‘Allah ona zahmet etsin diyorum’ dedi. Türkiye’de 12 Eylül darbesinde ilk cezaevine konulan kişinin kendisi olduğunu belirten Yazar, "Ben Kenan Evren’e hakkımı helal etmiyorum. Evren darbeyi yaptığı gün ben belediye başkanlık görevini yapıyordum. Saat 3’te darbe yaptılar, saat 4’te beni içeri aldılar. Darbede Türkiye’de ilk içeri alınanlardan birisi bendim. Söylemeye dilim varmadığı çok ağır hakaret ve işkenceleri bize cezaevlerinde uyguladılar. İnsan pisliğini yedirmeye kadar her türlü çirkefler bizlerin üzerinde denediler. Ben Allah rahmet etsin demiyorum. Allah zahmet etsin diyorum ve hakkımı da helal etmiyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195