Title of a News Article

HDP'li AYHAN MECLİSE TAŞIYOR...

.

HDP'li AYHAN MECLİSE TAŞIYOR...
banner206
 HDP, Kürtçe öğretmenlerin durumunu Meclis gündemine taşıyarak, atamaların yapılıp yapılmayacağını sordu.

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, atamaları yapılmadığı için açlık grevine giren Kürtçe öğretmenlerinin durumunu Meclis gündemine taşıdı. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması isteğiyle önerge veren Ayhan, okullarda Kürtçe seçmeli desler verilmeye başlandığını ve Kürtçe ders verebilmeleri için Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Kürdoloji bölümü açıldığını hatırlatarak, "Buna rağmen hala okullarda Kürtçe eğitim verebilecek öğretmen sıkıntısı devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Ayhan, kaç üniversitede Kürdoloji bölümü açıldığını ve bu bölümlerde kaç öğrencinin eğitim gördüğünü sorarak, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Üniversitelerin Kürdoloji bölümlerinde bugüne kadar mezun olan kaç öğrenci vardır? Küdoloji bölümünden mezun olup ta bakanlığınızca ataması yapılan öğretmen sayısı kaçtır? 2013–2014 eğitim-öğretim yılında kaç öğrenci Kürtçeyi seçmeli ders olarak seçmişti? İdarecilerin 'Kürtçe öğretmen yok' diyerek Kürtçe dersinin okutulmasının engellendiği iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızın herhangi bir tahkikatı olmuş mudur? 2014–2015 eğitim-öğretim yılında Kürdoloji bölümü mezunlarına kadro tahsisi olacak mıdır? Olacaksa kaç kadro tahsis edilecektir? 2013–2014 eğitim-öğretim yılında okullarda okutulan Kürtçe seçmeli ders talebi göz önünde bulundurulduğunda bu talebi karşılamak için kaç kadrolu öğretmene ihtiyaç duyulmaktadır?"

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195