Title of a News Article

Her ilçeye semt pazarı

.

Her ilçeye semt pazarı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yapımına başladığı semt pazarı inşaatlarında sona gelindi. Kısa bir süre sonra hizmet verecek olan pazarlar, bölgelerinde büyük bir eksikliği gidermiş olacak.

Şanlıurfa'da vizyonel projeleri teker teker hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi,  Haziran ayında Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Halfeti, Suruç ve Viranşehir’de yapımına başladığı semt pazarlarında kısa sürede sona gelirken Bozova, Hilvan ve Siverek’te ise yapılacak ihalenin ardından inşaat çalışmalarına başlıyor.

İlçelerin modern bir kimliğe bürünmesi adına başlatılan projeler kapsamında, ilçe ayrımı yapılmaksızın yürütülen çalışmalar kapsamında dağınık ve günü birlik pazar kültürünü daha organize bir görünümle tekrar canlandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde kuracağı semt pazarları ile ilçelerde oluşan görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş olacak.

 

İLKİ HALİLİYE'DE YAPILMIŞTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye yapacağı semt pazarının projesinin ilkini Haliliye İlçesindeki Devteşti Mahallesinde hizmete sunmuştu. Yaklaşık olarak 300 geçici tezgahın kurulacağı ve pazarın olmadığı günlerde ise ücretsiz otopark olarak hizmet verecek olan modern semt pazarını Haliliye'de görüntü kirliliğinin de önüne geçmişti.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195