Title of a News Article

Herkes sakınırken onlar üstüne gidiyor

Herkes sakınırken onlar üstüne gidiyor
banner206

izolasyona tabi tutulan vatandaşları takip eden ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılmasını sağlayan yaklaşık 2 bin kişiden oluşan dev bir ekip görev yapıyor.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, başta sağlık teşkilatı olmak üzere kamu kurum/kuruluşlarından görevlendirilen 2 bin kadar personel, Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan ekiplerle gün boyu koronavirüs tedbir denetimi ve filyasyongerçekleştiriyor.

Rahatsızlıkları nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuran ve yapılan test sonucu COVID-19 pozitif tanısı konularak evde izolasyon tedbirine tabi tutulan vatandaşları tek tek ziyaret eden filyasyon ekibinin başında bir doktor ve yardımcı personel bulunuyor. Koronavirüs testi pozitif çıktığı için evlerinden çıkmayan ve kimseyi evlerine kabul etmeyen vatandaşların kapılarını tek tek çalarak durumları hakkında bilgi alan sağlık çalışanları, 40 dereceyi aşan sıcaklık altında koruyucu ekipmanlar kullanarak büyük bir fedakârlık sergiliyorlar.

Koronavirüs pozitif vakası bulunan ve izolasyona tabi tutulan onlarca evi ziyaret eden filyasyon ekibi, ziyaret ettikleri ailelerin genel sağlık durumlarını sorgulayıp, sorun yaşamaları halinde başvurmaları gereken telefon numaralarını veriyorlar.

Evde izolasyon tedbirine tabi olan vatandaşlardan herkes sakınırken, toplum sağlığı için hayatını riske atan filyasyon ekiplerini vatandaşlar da büyük takdirle karşılıyorlar. Gün boyu ziyaret ettikleri evlerde vatandaşların içeriye davetlerini nezaketle geri çeviren filyasyon ekipleri, salgınla mücadelenin baş aktörleri olarak fedakârlıkları ve çalışma azimleriyle takdiri hak ediyor.

Şanlıurfa’da koronavirüs salgını ile mücadelede uyulması gereken kuralları denetleyen, evde

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195