Title of a News Article

Herkes susar biz susmayız!...

Herkes susar biz susmayız!...
banner206
 Türkiye, Rusya, İran ve AB "Halep" için yarın olağanüstü toplanıyor. Görüşmelere MİT ve Dışişleri yetkilileri de katılacak. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Vahşetin, insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Herkes sussa biz susmayacağız" dedi.

SİVİLLER İÇİN KORİDOR VE ATEŞKES ELE ALINACAK

TürkiyeİranRusya ve AB Halep'teki durumu değerlendirmek için Çarşamba günü görüşecek. Görüşmede, Halep'te muhalifler ve siviller için bir koridor açılması ve ateşkes konularının değerlendirileceği belirtildi.

Öte yandan Türkiye'nin Halep'teki muhaliflerin tahliyesi için, ABDİranRusyaAvrupa Birliğive Körfez ülkeleriyle beraber çalışacağı ifade edildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek'le düzenlediği ortak basın toplantısında şöyle konuştu:

"Halep'te ve Suriye'de zulmün, katliamların durması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hem Suriye'yle yakından ilgilenen tüm ülkelerle, diğer aktör ülkelerle, İran ve Rusya başta olmak üzere, Körfez ülkeleriyle buradaki zulmün durması, ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüme geçilmesi için çok gayret sarf ediyoruz. Ama maalesef birçok ülkenin samimi olmadığını gördük. Ateşkes sözü vermesine rağmen Halep'i zalimce bombalamaya devam ettiklerini gördük. Sivil halkın boşaltılması için ateşkesin sağlanması lazım. Vahşetin, en acımasız insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Herkes sussa biz susmayacağız."

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195