Title of a News Article

Heyecan başlıyor

Heyecan başlıyor
banner206

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları bugün başlıyor. İki gün sürecek etkinliklere Bakan Faruk Çelik ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Dünyanın dört bir yanından dernek, vakıf ve yardım kuruluşlarının bir araya geleceği

VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nda her dilden, her dinden, her

ulustan binlerce kişi, barış ve dostluk için dostluğun kalbine yürüyecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “VIII. Uluslararası Halil İbrahim

Buluşmaları” bugün başlayacak ve yarın sona erecek. Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilen “Dostluğun Kalbine Yürüyüş”; Büyükşehir Belediyesi’nin önünden saat 16.30’da başlayarak, Hz. İbrahim Peygamberin makamında sona erecek.Etkinliğe uygun mesajları içeren dövizlerinde taşınması planlanan yürüyüşe binlerce kişinin katılması beklenirken, kortej Halil-ür Rahman Gölü’nde bulunan Hz. İbrahim’in Makamına kadar sürecek.

Etkinliklere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da katılması bekleniyor. Bakan Çelik’in, Şanlıurfa’da 3 gün çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi.

 

“Açılış Töreni”

Dostluğun Kalbine Yürüyüşün ardından saat 17:30’da Halil-ür Rahman Gölü Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek olan “Açılış Töreni”, okunacak dua ile başlayacak ve protokol konuşmaları ile devam edecek. Barışa, kardeşliğe, dostluğa katkı sunması temennisi ile güvercinlerin Şanlıurfa semalarında özgürlüğe kanat çırpması ve Prof.

Dr. M. Emin Ay ile Ahmet Pasçı’nın vereceği Kuran’ı Kerim tilavetiyle son bulacak.

 

“İyilik Ödülleri Sahiplerini Bulacak”

Açılış programının ardından, Nevali Otel’de saat 21.00’da başlayacak olan Ödül Töreni programında İyilik Ödülleri bu yıl sekizinci kez sahiplerini bulacak. İyilik Ödülleri tertip komitesi tarafından belirlenen toplamda 6 kategoride ödül verileceği gecede, buluşmaların özünü yansıtmak; ulusal ve uluslararası iyilik hareketlerinin

devam etmesini teşvik etmek amacıyla her yıl verilen iyilik ödülleri sahiplerini bulacak.

İyilik Ödülleri ödül töreninde proje ödüllerinin yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında yaptığı faaliyetlerle örnek olmuş kişilere “İyilik Ödülü“ verilecektir.

“Tirit Ziyafeti”

VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nın ikinci günü saat 06.00’da Halil-ür Rahman Gölü Dergah Cami’nde Tirit Ziyafeti ile başlayacak. Sofraya misafirsiz oturmayan Hz. İbrahim Peygamber’in sofrasının başyemeği olan tirit on binlerce kişiye dağıtılacak.

 

“Yardım Kuruluşları Fuarı”

Tirit ziyafetinin ardından saat 09.00’da Halil-ür Rahman Gölü 700. Yıl Parkı’nda kurulacak olan Hz. “İbrahim (a.s) Bahçesi” fuar alanında yerli ve yabancı yardım kuruluşlarının stantlarının ziyaretiyle devam edecek. “İyilik için varız” diyen herkesin katkıları ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları çalışmalar

bu stantlarda sergilenecek.

 

“Sempozyum”

VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Sempozyumu; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Toplumsal Barış ve Sosyal Dayanışmada Sivil toplum ve Devletlerin Rolü” konusunda düzenlenecek olan Sempozyum, saat 10.30’da Büyükşehir Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu (Esentepe)’ de gerçekleştirilecek.

Sempozyumun amacı medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa’da; üniversiteler, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile uluslararası organizasyonların temsilcilerini bir araya getirmek suretiyle, toplumsal barış ve dayanışmanın ulusal, bölgesel ve küresel düzeydeki izdüşümleriyle birlikte sağlanmasına hizmet

etmektir.

 

“Maher Zain Halk Konseri”

VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, bu yıl uluslararası bir sanatçıyı, Mahir Zain’i ağırlayacak. Buluşmaların ikinci günü (Cumartesi) Lübnanlı Sanatçı Maher Zain, Rabia Meydanında saat 21.00’da sahne alacak. Birbirinden güzel ezgilerini seslendirecek olan Maher Zain’in Halk Konserine vatandaşların ilgi göstermesi bekleniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195