Title of a News Article

Heyette Urfa vekilide var...

Heyette Urfa vekilide var...
banner206
 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, “Tüm Suriyelilerin içinde olacağı kalıcı bir barışın, yeni bir aydınlık günün başlamasını istiyoruz.” dedi. Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Beraberinde Meclis idare amiri Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı, ile birlikte Arjantin' de bir dizi gezi ve temaslarda bulunuyor.

TBMM Başkanı Yıldırım, Arjantin'in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen G20 Parlamenter Forumu'nda konuştu.

Arjantin Ulusal Kongresi'nde başlayan forumda, “Kalkınmanın Finansmanı” başlıklı panelin ana konuşmacısı olan Yıldırım, Türkiye’nin, Suriyeli sığınmacılar için 30 milyar doların üzerinde bir bütçe kullandığını söyledi.

Yıldırım, Türkiye’nin, “İnsanı yaşat ki dünya yaşasın” anlayışıyla çalıştığına ve bu konuda dünyadan bir yardım almadığına dikkati çekerek, "30 milyar doların üzerinde bugüne kadar bir bütçe kullandık. Bundan sonra da aynı şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Yeter ki Suriye'de bir an önce sorunlar ortadan kalksın. Tüm Suriyelilerin içinde olacağı kalıcı bir barışın, yeni bir aydınlık günün başlamasını istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye’nin, bu adımları atarken kendi kalkınmasını da ihmal etmediğini vurgulayan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı döneminde Türkiye’nin yaptığı yatırımlarla dünyadaki altyapı gelişmişlik seviyesinde 30 kademe yükseldiğini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195