Title of a News Article

Hilvan Buğday Pazarı Sezona Hazır

Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan'da bu sezon içerisinde faaliyet gösterecek olan buğday pazarı esnafını ziyaret etti.

 

Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan'da bu sezon içerisinde faaliyet gösterecek olan buğday pazarı esnafını ziyaret etti.

18 bin 5 yüz metrekare alan üzerinde inşaatı biten ve önümüzdeki hasat dönemi itibarı ile faaliyete girecek olan buğday pazarı esnafını ziyaret eden Bayık, buğday pazarının Hilvan ekonomisine büyük bir ivme kazandıracağını söyledi.

Hilvan Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Asar ile de bir araya gelen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık burada yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

Bayık;

' Daha önce Hilvan'da yetiştirilen ürünler çevre il ve ilçelere gönderilerek pazarlaması yapılıyordu. Bu da çiftçimiz başta olmak üzere nakliyecisinden tutun da hamalına kadar kimse bundan fayda göremiyordu. Başta Hilvan esnafının kalkınması ve ilçede ticaretin gelişmesi için vaatlerimiz arasında olan buğday pazarını yaptık. Bundan sonra herkes kendi ürününü Hilvan'da pazarlayıp ticaretini yapacak. Bundan sadece pazar esnafı değil diğer esnaflar da büyük oranda yaralanacaktır. İnşallah bereketli olur' dedi

Hilvan Zahireciler Derneği başkanı Mehmet Asar' da belediye başkanına teşekkür ederek ' Başka yerlerle kıyaslanmayacak kadar güzel bir pazarımız oldu. İnşallah bütün esnaflar bundan güzel ir şekilde istifade edecek' dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195