Title of a News Article

Hilvan'da altyapı sorunu çözüme kavuşuyor

Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra 13 ilçede çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, geleceği esas alarak yaptığı çalışmalar kapsamında Hilvan'ın altyapı sorununu çözüme kavuşturuyor. Şantiyeye dönüşen ilçedeki altyapı çalışmalarında uzun ömürlü ve modern malzemeler kullanılıyor.

Şanlıurfa kent merkezinde altyapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), ilçe ayrımı yapmaksızın aynı hizmeti 13 ilçeye yayıyor. Tüm ilçelerde belirlenen güzergahlarda çalışmalarını başlatan ŞUSKİ, uygulama çerçevesinde ilk olarak altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırıyor. Modern ve uzun ömürlü şebeke hatlarını diğer kurumlarla koordineli bir şekilde planlayan Büyükşehir Belediyesi, geleceği esas alarak yaptığı çalışmaları ile halkın takdirini topluyor.

 

YAĞMUR SUYU ŞEBEKE HATTI DÖŞEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Tüm ilçelerde olduğu gibi Hilvan'da da çalışmalarını sürdüren ŞUSKİ, yine öncelikli olarak altyapıdaki sıkıntıları çözüme kavuşturmayı hedefliyor. 100 yıllık altyapı sorunlarına kesin çözümler üreten ŞUSKİ, ilçe merkezinde yapılan çalışmalar kapsamında halk sağlığını tehdit eden asbest boruları değiştirerek yerine hem daha dayanıklı hem de halk sağlığı açısından daha kullanılabilir olan polietilen borular döşüyor. Revize edilen içme suyu hat uzunluğunun ise toplamda 3 bin 600 metre olması planlanıyor. Ayrıca yine aynı caddede bahar ve kış aylarında yoğun yaşanan su baskınlarının önüne geçilebilmesi için başlatılan yağmur suyu şebeke hattı döşeme çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar kapsamında ise farklı çaplarda bin 500 metre yağmur suyu şebeke hattı döşendi.

 

13 BİN 700 METRE KANALİZASYON HATTI DÖŞENDİ

İlçenin atıksu problemini çözecek olan Hilvan Atıksu Arıtma Tesisinde ise inşaat çalışmaları tamamlandı. Fiziki gerçekleşmesini tamamlayan tesis, bu yıl içerisinde tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak. Bu kapsamda ilçe merkez mahallelerinin geneline toplamda 13 bin 700 metre kanalizasyon hattı döşendi. Toplam sözleşme bedelinin 7 milyon 50 bin lira olduğu büyük projede AB standartlarına uygun olarak 2 adet çöktürme havuzu, 3 adet uzun havalandırmalı havuz, 1 adet blower odası, 1 adet su deposu, idare binası, elektronik ızgaralar ve temizleyiciler mevcut. Bu tesis ile Fırat havzasından alınarak kullanılan ve arıtılan suyun, tekrar doğaya kazandırılarak hidrolojik çevrimin korunması amaçlanıyor. İlçe halkı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen çalışmaların takdir edilecek önemli hizmetler olduğunu dile getirerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "İLÇELERİMİZE EN ÜST DÜZEYDE ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ"

Hilvan'da devam eden çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçenin İnönü Bulvarındaki yağmur drenaj sisteminin tamamlandığını söyledi. Başkan Çiftçi, "Hilvan'da altyapı anlamında ana kolektör hattı döşeniyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesi altında ilçelerimize ulaşabildiğimiz en üst düzeyde ulaşmayı amaçlıyoruz. Tabi ki bir hizmeti getirirken hizmetin sağlıklı yapılması, hizmetin kamu kaynakları kullanılması açısından çok hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum. İlçelerimizde alt yapı eksikliğini tamamlamadan üst yapıya geçmek kamu kaynağını doğru kullanma anlamına gelmez. Bu sebepten dolayı şu an Hilvan ilçemizin İnönü bulvarında yağmur drenaj çalışmasını tamamladık" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195