Title of a News Article

Hilvan'daki personel alımı ile ilgili flaş gelişme...

.

Hilvan'daki personel alımı ile ilgili flaş gelişme...
banner206
Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nin çeşitli birimlerinde değerlendirilmek üzere 22 kişinin alınacağı iş için 1800 başvuru yapıldı. Ancak 351 kişinin iki kez başvurduğu belirlenince, noter tarafından kura çekimi iptal edildi.

Hilvan'da yeni faaliyete giren 50 yataklı Devlet Hastanesi'nde 'Bilgi İşlem, Güvenlik, Temizlik, Aşçılık ve Bulaşıkçılık' alanlarında çalıştırılmak üzere 22 kişilik personel alımı için iş duyurusu yapıldı. Ancak, belirtilen alanlarda işe girmek için hastaneye başvuran kişi sayısı bin 800 olunca, hastane yönetimi işe alacaklarını kurayla belirlemeye karar verdi.

 

351 KİŞİ İKİ KEZ BAŞVURU YAPMIŞ

Yapılan başvuruları değerlendiren hastane yönetimi, işe alınacakları belirlemek üzere Hilvan Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekti. Ancak, iş başvurusunda bulunan bin 800 kişilik listede 351 kişinin mükerrer olduğunun saptanması üzerine, noter huzurunda yapılan kura çekimi iptal edildi.

Kura sonucunda isimleri çıkan adayların itiraz etmesi sonucu hastane yönetimi bir açıklamada bulunarak şöyle dedi:

"Hastanemiz, Bilgi İşlem, Güvenlik, Temizlik, Aşçılık ve Bulaşıkçılık işlerinde çalıştırılmak üzere yapılan iş başvurularını ayrı ayrı belirlemek amacıyla, Hilvan Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. İşe başvuran adayların da hazır bulunduğu kura çekimi sırasında bin 800 kişilik listede bulunan 351 kişinin, ikinci bir iş alanında çalışmak için birden çok dilekçe ile başvuru yaparak karışıklığın yaşanmasına neden olmuştur. Kurum olarak, vatandaşların verdiği her dilekçeyi işleme koymak zorunda olduğumuz için, aday listesinde mükerrer başvuru olduğu anca kura çekimi esnasında fark edilmiş ve yapılan kura çekimi bu nedenle iptal edilmiştir. Belirtilen alanlarda değerlendirilecek personel alımı için ileri bir tarihte yeniden kura ile belirleme yapılacaktır."

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195