Title of a News Article

HİZBULLAH: Kürtler IŞİD’i okuyamadı!

.

HİZBULLAH: Kürtler IŞİD’i okuyamadı!
banner206

 Lübnan merkezli Hizbullah’ın genel sekreteri Nasrallah, “kürt liderliğinin, başından beri IŞİD örgütünü okuyamadığını” ifade etti.

 

Hasan Nasrallah, Lübnan’da yayımlanan El Ahbar gazetesine verdiği röportajda, IŞİD’in bölgedeki ülkelerde gerçekleştirdiği saldırıları değerlendirdi.

 

IŞİD’in Kürdistan Bölgesi’ne saldırmadan önce yaşanacakalrı tahmin ettiğini söyleyen Hasan Nasrallah, hiçbir devlet ve tarafın bu oyunu idare edemeyeceğini söyleyerek, “IŞİD Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye’ye saldırmayı öngörüyor” dedi.

 

Kürtler’in başından beri IŞİD’i yanlış değerlendirdiğini söyleyen Hizbullah lideri, “Kürt liderliği IŞİD’in yerinde duracağını ve Kürdistan’ı tehdit etmeyeceğini düşünüyordu. Bu ya yanlış bir analizdi ya da IŞİD’in bölgesel ortaklarının bir kısmından alınan bir sözden, garantiden kaynaklandı” diye konuştu.

 

Lübnan halkını korumak için Suriye topraklarında savaştıklarını ekleyen Hasan Nasrallah, şunları söyledi:

 

“IŞİD kadar kin dolu bir psikolojiyle kan döküldüğü tarihte görülmemiştir. Bunun sorumlusu Birleşmiş Milletler’dir. IŞİD, Ezidi kadın ve çocukların diri diri toprağa gömerek katletmiştir. Dünyada hiçbir mantık, binlerce insanın dağda aç ve susuz bir şekilde mahsur kalmaya mecbur bırakamaz.”

 

IŞİD’liler için “vahşi” benzetmesi yapan Nasrallah, örgütün altyapısının Suudi ve Körfez ülkelerinde olduğunu söyledi.

 

Hizbullah lideri, Sünni alimlerin “tanınmayan birine biat edilemez” açıklamalarından sonra “IŞİD’in halifesi” Ebubekir Bağdadi’nin ortaya çıktığını savundu.

KyN:Rudawtv

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195