Title of a News Article

Hizmete açıldı!

Hizmete açıldı!
banner206

 Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde çoğunluğunu hayır sahiplerinin katkısıyla gerçekleştirilen yeni Öğretmenevi, düzenlenen bir törenle açılışı gerçekleştiAkçakale Öğretmenevi Öğretmenler Günü olan 24 Kasım’da açılması daha da büyük bir anlam kazandı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ”Bugün öğretmenler günü. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Öğrencilerimiz adına onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün Milli Eğitim Müdürümüzden öğrendim ki 2013 yılında hükümetimizin desteğiyle başlattığımız eğitim dersliği yapım hamlesi bugün meyvelerini vermiştir. 300 tane okulumuzun ihalesini yaptık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk. Bugün İl Milli Eğitim Müdürümüz 220 sinin bitirildiğini ifade etti. Yine Milli Eğitim Müdürümüzden aldığımız bilgide ilçe merkezlerinde 40 kişilik sınıflarda normal eğitime geçtik dedi. Ne mutlu çocuklarımıza. Hayırlı uğurlu olsun, öğretmenler günü kutlu olsun”dedi.

Ardından Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat kısa bir selamlama konuşması yaptı. Fırat, Bugün hem Öğretmenevi açılışımıza hem de öğretmenler günü etkinliğimize katıldığınız için teşekkür eder saygılar sunuyorum. Akçakale’de bin 440 öğretmenimiz var. Malum üzere Akçakale doksan beş bin nüfuslu büyük bir ilçe. Özelikle Suriye’de yaşanan sıkıntılı bu süreç dolayısı ile, büyük bir misafir ağırlamaktayız. Hepinizin malumu burada konaklayacak hiçbir otel yoktu. İlçenin en büyük sıkıntısı misafir ağırlayacak ve konaklayacak hiçbir yere sahip değildi. Bu Öğretmenevi'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Akçakale Öğretmenevi yapımında katkı sunan 16 hayır sahibine plaket verildi. Öğretmenevi açılışına katılan öğretmenlere akşam yemeği verildi. Yemeğin ardından sıra gecesi düzenlenerek, öğretmenler müzik eşliğinde güzel bir gece geçirdi.

Akçakale yeni Öğretmenevi açılışına Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve çok sayıda davetli ve öğretmenler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195