Title of a News Article

Hâkimle ilgili haberler balon çıktı

.

Hâkimle ilgili haberler balon çıktı
banner206

Hilvan Asliye Hâkimi Yalçın Şahin’ın, Fethullah Gülen’e yakın olduğu gerekçesiyle SGK kapsamında sözleşmeleri feshedilen hastanelerden 12’sini mahkeme kararıyla yeniden ‘Medula’ sistemine geçirdiği bazı yayın organlarında yayınlandı. Ancak söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Çünkü Hâkim Şahin’in bugüne kadar SGK ile sözleşmesi sona eren hiçbir hastanenin davasına bakmadığı öğrenildi.

Urfastar Gazetesi, geçen hafta Yeni Şafak Gazetesi’nde “Hilvan'ın Sırrı Ne” başlıklı yayınlanan ve  Star ve Sabah Gazeteleri başta olmak üzere birçok yerde konu olan bu haberle ilgili önemli ayrıntılara ulaştı. Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan haberde;  “Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde FETÖ'ye bağlı 12 hastane, SGK ile ilişkileri kesilince soluğu Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde aldı. İlçenin “kamikaze Hakimi” Yalçın Şahin yetkili olmadığı halde hastaneler lehine ardı ardına kararlar verip devleti 3.5 milyon lira zarara uğrattı” denilmişti.

 

Hâkim Şahin, hastane davasına bakmadı

Hilvan Asliye Hakimi Yalçın Şahin hakkında çıkan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve uydurma bir haber olduğu ortaya çıktı. Çünkü Hilvan Asliye Hakimi Yalçın Şahin’in, bugüne kadar SGK tarafından sözleşmesi feshedilen yani ‘Medula’ sisteminden çıkarılan hiçbir hastanenin davasına bakmadığı öğrenildi. Böylece Hâkim Şahin tarafından sözleşmesi iptal edilen hiçbir hastane hakkında verilmiş bir karar olmadığı görülüyor. Şahin’in sadece 17 tıp merkezi ve sağlık hizmetleri veren sağlık merkezleri hakkında yetkisizlik kararı verdiği yani davaları yetkili Asliye Hukuk Mahkemelerine yönlendirdiği öğrenildi.

 

Yüzde 20 teminat istedi

Devleti zarara uğrattığı iddia edilen Hilvan Asliye Hakimi Yalçın Şahin’ın, bu davalarda yüzde 20 teminat istediği de görülüyor. Çoğu hâkimin davalarda yüzde 5 ile 10 gibi teminatlar istediği dikkat çekerken, Hakim Şahin’in yüzde 20 teminat istemesinin devleti daha çok kâra geçirmesini istemesinden dolayı kaynaklanıyor. Durum böyleyken Şahin hakkında ortaya atılan ‘Devleti zarara uğrattı’ söylemleri de çürümüş oldu. Ayrıca haberde,  HSYK’nın Hakim Şahin tarafından inceletme başlattığı da yazılmıştı ama Şahin hakkında henüz böyle bir incelemenin olmadığı da öğrenildi.

Bu arada söz konusu haberi yapan muhabirin daha önceleri de yalan haberlerden dolayı, gazetesinde bir çok kez tekzip yayınladığı ve Hâkim Şahin’in de bu haberlerle ilgili söz konusu basın yayın organlarına tekzip yazısı gönderdiği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 13:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şanlıurfa
Şanlıurfa - 8 yıl Önce

Her habere balıklama atlamak çok aptalca birşey olsa gerek hele bu ortamda daha fazla

Adanalı
Adanalı - 8 yıl Önce

Bilip bilmeden yorum yapmamak lazım kardeşim
Kim suçlu kim suçsuz Mahkeme-i Kübrada belli olacak
İftira atan kimse Allah belasını versin

SIRADAKİ HABER

banner195