Title of a News Article

HRÜ Bayülgen'i onurlandırdı

HRÜ Bayülgen'i onurlandırdı
banner206
 Şanlıurfa'da en uzun söyleşisini gerçekleştiren ünlü şovmen Okan Bayülgen'e, Harran Üniversitesi Avrupa Gençlik Kulübü tarafından fahri üye belgesi verildi.

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde yaklaşık 3.5 saat süren bir söyleşi düzenleyen ünlü şovmen Okan Bayülgen'e, Harran Üniversitesi Avrupa Gençlik Kulübü tarafından fahri üyelik belgesi verildi. Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Aykan Avşar, fahri üyelik belgesini kabul eden Bayülgen'den kulübün bir başka programına daha katılma sözü aldıklarını ifade etti. Bayülgen'in kulübün ilk fahri üyesi olduğunu belirten Avşar, kulübün 6 Kasım 2013 tarihinde Harran Üniversitesi bünyesinde resmi olarak kurulduğunu ifade etti. Öncelikli amacın Avrupa Birliği Projeleri yazmak ve projelere ortak olmak olduğunu vurgulayan Aşkar, üniversitede sosyal faaliyetler yaparak farkındalık oluşturmak ve üniversitenin görünürlüğünü artırmak istediklerini kaydetti. Okan Bayülgen söyleşisi ile bu farkındalığın oluşturulmaya başladığını belirten Aşkar, "Biz 29 Mayıs günü bunu başardığımıza inanıyoruz. Çünkü Okan Bayülgen, 30 Mayıs günü özel bir televizyonda yayınlanan 'Makina Kafa' adlı programının girişi konuşmasında Şanlıurfa ve Harran Üniversitesinden övgü dolu sözlerle bahsetmiştir. Bu durumda bizi ve kulüp yönetimimizi mutlu etmiştir. 29 Mayıs Günü Okan Bayülgen'in Kulübümüzün birinci fahri üyesi olduğunu da gururla belirtmek isteriz. Umarız ki bundan sonraki etkinlerimizde daha yapıcı ve insanlara bir şeyler katmaya devam ederiz" dedi.

Okan Bayülgen'in Şanlıurfa'da düzenlediği söyleşinin Bayülgen'in en uzun söyleşisi olduğunu belirten Avşar, programa katılan öğrencilerin bileklerine basılan kaşelerin farklı noktalara çekildiğini söyledi. Kaşe uygulaması ile öğrencilerin fişlenmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Avşar, uygulamayı ve amacını ise şöyle anlattı:

"Söyleşi alanına girişler için öğrencilerin bileklerine kapıda kaşe (damga) vurulmuştur. Bu kaşede Avrupa Gençlik Kulübü Mühendislik Fakültesi yazmaktadır. Salona giriş için öğrencilerin koltuk davetiyelerini göstermeleri gerekmekteydi. Bu davetiye Genel Kurul üyelerimizin öncelikli olduğunu göstermektedir. Kaşelerin vurulma sebebi ise salona giren öğrencilerin koltuklarına oturduktan sonra tuvalet, sigara, yiyecek-içecek ihtiyaçları için giriş çıkış yaparken tekrardan davetiye kontrolünü beklememeleri için vurulmuştur. Ayrıca istemeyenlere kaşe vurulmamıştır. Tüm bunların yanında bu uygulama farkındalık oluşturmak amacıyla yapılmıştır. Bu uygulama birçok festival, davet ve organizasyonlarda da yapılmaktadır. Bizim kulüp olarak üzüldüğümüz nokta ise bu kaşe uygulamasının farklı noktalara çekilmesidir."

Avşar, söyleşiye desteklerinden dolayı Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu'ya, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Avrupa Gençlik Kulübü Onursal Başkanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata'ya, Kulüp Danışma Doç. Dr. M. Azmi Aktacir'e teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195