Title of a News Article

HRÜ’ye çifte ödül

 HRÜ’ye çifte ödül
banner206

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne çifte ödül verildi.

12-16 Kasım 2014 tarihinde Antalya Belek Kongre Merkezi’nde düzenlenen 24. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nde, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Altay’a iki ödül birden verildi.

Harran Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “360 sözel bildiri arasından "Kalsiyum fosfat bazlı kemik dolgu maddesinin insan periferik mononükleer lökositleri üzerine in vitro genotoksisitesi (kemik çimentosu)” başlıklı sözel bildiri ile 24. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresinde toplam Genel Ortopedi alanında Birinciliğe layık görülmüştür. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji ile Biyokimya Anabilim Dalları tarafından ortaklaşa yürütülen bu çalışma bölümde sevinçle karşılanmıştır. İkinci ödül ise “Comparison of intracompartmental pressures in a rabbit model of open and closed tibial fractures (kırılma sonrası gangren)” başlıklı çalışmanın Ortopedi ve Travmatoloji alanında dünyanın en saygın dergilerinden biri olan The Bone and Joint Journal adlı dergide yayınlandığı için “TOTBID Ortopedik Travma Şubesi Tarafından Yayın Teşvik Ödülü” ne layık görülmüştür” denildi.

Doç. Dr. Mehmet Akif Altay, yaptığı açıklamada çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Elde edilen başarı üniversitenin, dekanlığın başarısıdır. Bizlere bu imkanları sağlayan, biz akademisyenleri destekleyen başta rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu olmak üzere, tıp fakültemiz dekanı ve baş tabibimize teşekkür ederim. İnanıyorum ki fiziki şartlarımız tamamlandığında Osmanbey’de yapımına devam edilen hastane bittiğinde ilimizde yapılması zor düşünülen bir çok ortopedik ameliyatlara imza atacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195