Title of a News Article

Hukuk mücadelesi veriyor!

Hukuk mücadelesi veriyor!
banner206

 Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yıllar önce üzerine okul kapısı düşen ve duyma yetisini kaybeden Fatih Taçar'ın ailesi hukuk mücadelesi veriyor.

Edinilen bilgiye göre, 2005 yılında Hilvan ilçesinde misafir olarak bulunan Taçar ailesinden Fatih Taçar, 7 yaşında ve 1. sınıf öğrencisiyken, amcasının oğlunun eğitim gördüğü Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu’na gitti. İddiaya göre, kuzeniyle çıkış kapısına geldiklerinde Fatih Taçar'ın üzerine 2,5 metre genişliğinde ve 3 metre uzunluğunda kapı devrildi. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Taçar, önce Hilvan Devlet Hastanesi’ne, ardından Harran Üniversitesi Araştırma Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilirken, burada 5 gün travma şüphesi ile yoğun bakımda tutuldu, ardından taburcu edildi. Fakat küçük çocuğun işitme kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Taçar'ın geçirdiği 2 ameliyattan da sonuç alınamadı.

Taçar ailesi de, Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine 80 bin lira maddi, 110 bin lira manevi olmak üzere, toplamda 190 bin lira tazminat davası açtı ama dava süresinde açılmadığı ve o kapıyı yapan işçilerinin suçlu olduğu, okul yönetiminin ise hiçbir suçu olmadığı gerekçesiyle dava reddedildi. Mahkeme manevi olarak 32 bin liralık tazminatın aileye ödenmesine hükmetti.

Aile ve ailenin avukatı, olayda okul idaresinin suçlu olduğunu savunurken, davayı da bir üst mahkemeye taşıdı. Anne Taçar, "Biz çocuklarımızı gözümüzden sakınıyoruz. Amacı eğitim olan, eğitim kurumlarının ihmalkarlıkları, çocuğumun engelli olarak eve dönmesine sebep oldu. Bizim çalacak tek kapımız devlet kapısıdır ama devletimizin mahkemeleri bizi haksız çıkarıyor. Adalete inanıyoruz, hak yerini bulacaktır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195