Title of a News Article

Husumetli aileler barıştı…

Şanlıurfa’da husumetli bir aile geniş katılımlı bir tören ile Kur’an-ı Kerim üzerine yemin içerek barıştılar.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Kural(Asman) Mahallesinde yaklaşık bir ay önce Uysal ailesi arasında arazi meselesi yüzünden kavga çıkmıştı, çıkan kavgada bazı isimler yaralanmıştı. Bölgenin kanaat önderleri ve ileri gelen isimleri Uysal aileleri arasında çıkan kavganın büyümemesi için çaba harcadılar. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı geçtiğimiz hafta Kural köyüne gelerek Uysal ailesi fertleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Uysal ailesinin barışması için ara bulucu olan SGK Başkanı Bağlı ve bölgenin bazı kanaat önderleri barış için tarafları ikna ettiler.

Bugün Uysal ailesi barıştırıldı. Kural köyündeki barış yemeğinde Uysal ailesi düzenlenen geniş katılımlı tören ile barıştılar. Düzenlenen barış yemeğine SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Sarıkamış Kaymakamı Emin Bağlı, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yaşar, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, Şeyh Ömer Uçar, Şeyh Maruf Moris, Kanaat önderi Mehmet Bağlı, Suruç eski Belediye Başkanı Şükrü Yüksel, Av. Mustafa Hartavi, çok sayıda kanaat önderleri, muhtarlar ve bine yakın davetli katıldı.

SGK Başkanı DR. Mehmet Selim Bağlı, Uysal Aileleri arasında yapılan barışın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Bağlı," Sınır dışında Devletimiz huzuru sağladığı şu günlerde bizimde içerinde kamu görevini yerine getirerek barış içinde yaşamamız lazım. Barışan aileleri kutlarım "dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195