Title of a News Article

İbret alınacak görüntü...

.

İbret alınacak görüntü...
banner206

 Şanlıurfa’da 15 yaşındayken girdiği arkadaş ortamında uyuşturucu madde kullanmaya başlayan çocuk, yatağa mahkûm hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da girdiği arkadaş ortamında madde kullanmaya başlayan ve beyninde hasar oluştuğu için yatağa mahkum olan 16 yaşındaki Yasin Uygar, görmüyor, duymuyor, konuşamıyor ve yürüyemiyor. Akciğerleri tamamen iflas eden çocuk, diyaliz ve solunum cihazına bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde oturan aile ise yaklaşık bir yıldır yatağa mahkum olan çocuklarının tedavisi için her yola başvuruyor. Şanlıurfa ve Ankara’da belli bir süre tedavi gören çocuk, sağlığına kavuşamadı. Ailenin içinde bulunduğu maddi durum ise tedavide en büyük engel. İnşaat işçisi baba, sağlık sigortası olmadığı için Yasin’in tedavisine devam edemiyor. Yetkililerden yardım isteyen Hasan Uygar, devletin kendilerine maddi yardımda bulunduğunu fakat maddi yardım değil, çocuğunun tedavisi için yardım istediğini söyledi.

Gece gündüz çocuğuyla ilgilenmek zorunda olduğunu belirten Uygar, "Oğlum madde kullanan kişilerin ortamına girdi. Çakmak gazi içtikten sonra tamamen madde bağımlısı oldu. 13 aydır yatıyor. Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum. Doktorlara gidiyoruz sahip çıkmıyorlar. Sağ olsun devlet bize yardım ediyor ama yardım istemiyorum, çocuğumun iyileşmesini istiyorum. Oğlum makinelere bağlı yaşıyor. Biz 3 ay Ankara’da kaldık. Yapabileceğimiz bir şey yok diyerek bizi geri gönderdiler. Şu anda şuuru yerinde değil. Makinelere bağlı olarak yaşıyor. Karnından besleniyor. Duymuyor, görmüyor, konuşamıyor, yürüyemiyor. Biraz yattıktan sonra uyanıp kendisini kasar. Ben de masaj yaparım. Daha önce inşaatta çalışıyordum ama şimdi hiçbir iş yapamıyorum. Yetkililerden çocuğumun iyileştirilmesini istiyorum. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı bize yardım ediyor. Allah onlardan razı olsun ama ben yardım istemiyorum, çocuğumun iyileştirilmesini istiyorum” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195