Title of a News Article

İhbar edene büyük ödül!

İhbar edene büyük ödül!
banner206
 Bakanlar Kurulu'ndan çıkarılan yeni ikramiye ödeme planına göre, bir kilogram ‘bonzai' yakalatan muhbirler, 15 bin yerine 60 bin lira ikramiye alacak.
Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı ‘Vizyon Belgesi'nde yer verdiği uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yeni adım atıldı. Bakanlar Kurulu, en son 2012'de düzenlenen uyuşturucu madde yakalatan muhbirlere ödenen ikramiye bedellerinde yeni düzenleme yaptı. Türkiye'de uyuşturucuyla mücadele eden İçişleri Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın kullanması amacıyla yapılan yeni düzenlemede, son üç yılda Türkiye'de kullanımı artan ve bonzai adıyla bilinen sentetik kannabinoid'in yakalanmasını sağlayan muhbirin verdiği bilgiler karşılığında alacağı ikramiye bedeli dört kat artırıldı.

‘Sahipli' ve ‘sahipsiz' yakalamalar
Yeni düzenlemeye göre, eroin, likit eroin, kokain, likit esrar, baz morfin, toz esrar, reçine esrar, afyon, sentetik uyuşturucuların ikramiyeleri aynı düzeyde kalırken, sadece bonzainin ele geçirilmesini sağlayan muhbire bir kilogram uyuşturucu yakalatması karşılığında verilecek ikramiye 15 bin liradan 60 bin liraya yükseltildi.
Aynı düzenlemede, daha önce ‘sabit bedel' olarak verilen ikramiye ‘sahipli yakalamalar' ve ‘sahipsiz yakalamalar' olarak ikiye ayrıldı. Sahipli yakalamalarda ödenen ikramiye miktarı, uyuşturucunun sahipsiz olması halinde 5'te bir oranına düşecek. Bu kapsamda muhbir 12 bin TL alabilecek.


İhbar sistemi güçlendirildi
Bir süredir kamuoyunda sıkça gündeme gelen ve kullanan kişilerde yüksek oranda ölümlere neden olan sentetik kannobinoid maddesiyle mücadele için hükümetin yeni bir yol haritası üzerinde çalıştığı açıklanmıştı. Hükümet, çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla bonzai yakalamalarını sağlayacak bilgi veren kişilere yapacağı ikramiyeyi dört kat artırarak, uyuştucuyla savaşta çok önemli bir uygulama olan, ‘ihbar' sistemini güçlendirmiş oldu.

Yeni yol haritası geliyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son zamanlarda kullanımı artan ‘Bonzai' ile mücadele konusunda yeni bir yol haritası hazırlandığını söyledi. Müezzinoğlu, "İçişleri bakanımızla görüştük. İçişleri Bakanı, Aile Sosyal Politikalar Bakanı, Milli eğitim Bakanı, sağlık Komisyon bakanımızla pazartesi günü bir araya gelip, ‘yeni tedbirler olarak neler alabiliriz?' onu değerlendireceğiz. O değerlendirmelerden sonra yol haritamızı gözden geçirip kamuoyuna deklare edeceğimiz bir yeni uygulamayı kararlaştıracağız. Şu anda mevcut uygulamada yeni bir yol haritası çalışması pazartesiden sonra çıkacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2014, 10:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
BÜLENT DOĞRUDAĞ
BÜLENT DOĞRUDAĞ - 10 yıl Önce

nerden bi̇leceği̇m para eli̇mde olacak

SIRADAKİ HABER

banner195