Title of a News Article

İki Bakan, Urfa için masada...

.

İki Bakan, Urfa için masada...
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık bürokratları ile birlikte Şanlıurfa’nın sorunlarını masaya yatırdı.

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her iki bakanlıkla ilgili önemli projeleri görüşmek üzere bir araya geldi.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Bakan Danışmanı Ali Koyuncu ve Basın Müşaviri Ömer Ekşi’nin de katıldığı toplantıda; Şanlıurfa’nın da sorunları masaya yatırıldı. Şanlıurfa’da göreve başladığı günden beri şehrin sorunlarıyla yakından ilgilenen Bakan Çelik’in, Urfa’nın sulama ve orman ile ilgili sorunlarını dile getirdiği öğrenildi. Toplantıda başta Viranşehir, Siverek, Hilvan, Suruç ve Akziyaret ovalarının sulamasının ele alındığı belirtilirken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kent ormanı, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinin de projeleri gündeme geldi.

 

Enerji sorunu böyle çözülecek

GAP Eylem Planı içerisine yer alan yaklaşık 1 Milyon 700 Bin dönüm alanın sulamasının ihalesi yapılması planlanırken, bu projelerin bitmesi durumunda Şanlıurfa’da enerji sorununun da çözüleceği ifade ediliyor.

Bunların yanı sıra Türkiye’de en az orman alanına sahip Urfa’da vasıfsız mera alanlarının da ormana dönüştürülmesi ele alındı.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195