Title of a News Article

iki Bakan Urfalıları övdü...

iki Bakan Urfalıları övdü...
banner206

Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü sebebiyle başlayan kutlama etkinlikleri devam ediyor. Kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri ile start alan kutmalar Türk Yıldızlarının yapacağı gösterilerle sürüyor. Eski havaalanında düzenlenecek gösteri öncesi binlerce kişi alana akın etti. Program Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin konuşmasıyla başladı.

Burada bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "en önemli sözümüz sizlere demiştik ki Ankara'yı Şanlıurfa'ya getireceğiz. Allah'a şükür cenabı hak bunları bize nasip etti. Ankara'dan Şanlıurfa'ya gelmedik kimse kalmadı." Dedi.

Bakan Çelik, "Yine gönlümüzde olan acaba bir bakanlar kurulu toplantısını Ankara'nın dışında Şanlıurfa'da yapabilir miyiz diye bir hayalimiz vardı çok şükür sizin sayenizde, sizin gününüzde Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu toplantısı yarın Şanlıurfa'ya oluyor. Şanlıurfa bu Şanlı'nın şanı herkes gelir. Bakanlarda gelir Türkiye Büyük Millet Meclisinin çok değerli başkanı da yarın Şanlıurfa'ya geliyor. Başbakanımız geliyor, Bakanlar geliyor, tüm yetkililer Şanlıurfa'ya geliyor. Bu güzel beldeden bu güzel şehirden Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. Allah'a şükürler olsun diyorum. Kardeşlerim 96 yıl önce Şanlıurfa bir destan yazdı. Onların torunları olarak bir heyecan içerisinde 96. kurtuluş yılını kutluyorsunuz. O gün ne dedi dedeleriniz bakınız, kolumu salladım toplar oynadı, kara taş içinde çete kaynadı, yaşasın Urfalılar teslim olmadı. Şanlıurfalılar dün destan yazdılar, bugün destan yazıyorlar. Allah'ın izniyle gelecekte de hep beraber destan yazacağız. Tabi ki çok değerli misafirlerimiz var. Kültür Turizm Bakanımızın komşu ilimizden aramıza teşrif ettiler. Kendilerine sizler adına hoşgeldiniz diyorum. Türk yıldızlarını izleyeceksiniz, bu devletin gücünü izleyeceksiniz, dosta düşmana güzel bir görüntü arzedeceğiz. Onun için bu güzel 96. kurtuluş yıl dönümü öncesinde bu güzel etkinlikleri düzenleyenlere, başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza Şanlıurfa'ya böyle bir heyecan yaşattıkları için teşekkür ediyorum." Diye söyledi.

Turizm Bakanı Mahir Önal ise, "Dediler ki bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez. Bugün bu bayrağa kast edenler, bugün birliğimize, beraberliğimize kast edenlere bir kez daha diyoruz ki siz Urfa'nın neden Şanlı olduğunu, Maraş'ın neden Kahraman olduğunu, Antep'in neden Gazi olduğunu unuttunuz ama gerekirse size yine bunu hatırlatırız. Kardeşlerim bugün hepimizin ihtiyaç duyduğu en temel şey, bugün dünyanın ihtiyaç duyduğu en temel şey, muhafaza etmemiz gereken en temel şey kalbimizdeki cesaret ve iyilik duygusudur. Ailemize, akrabamıza, mahallemize, şehrimize, ülkemize, bayrağımıza, ezanımıza, devletimize, milletimize ve bu toprağa sahip çıkabilmektir. O yüzden her biriniz bir kahramansınız. Şanlıurfa sevgisine aşkısına, davasına, kalbine nasıl sahip çıkıldığını ve çıkılacağını göstermiştir. O yüzden bu yapılanların hepsini siz yapıyorsunuz, bu kahramanlık destanı sizin destanınızdır. Ecdadınızdan miras aldığınız işte bu çocuklara miras bırakacağınız bir destandır." Diye konuştu. Öte yandan Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Şanlıurfalıların tarihte gösterdikleri kahramanlıklara vurgu yaparak, 96. kurtuluş yıl dönümü kutladı. Yapılan konuşmaların ardından Türk yıldızlarının hava gösterisi start aldı.
Etkinliğe Şanlıurfa Milletvekilleri, il Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, ilçe Belediye başkanları ve binlerce Vatandaş katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195