Title of a News Article

İki haftada yüzde 25 arttı!

İki haftada yüzde 25 arttı!
banner206

 Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyelilerin yerleşmesi ile Şanlıurfa’da bir yılda yüzde yüz oranında artan kira fiyatları, son iki haftada yüzde 25 oranında yükseldi.

Şanlıurfalı emlakçılar, 300 bini aşkın Suriyeli’nin yaşadığı kentte bir yılda yüzde yüz oranında artış gösteren kiralık dairelerin fiyatının son 15 gün içerisinde ise yüzde 25 oranında yükseldiğini belirtti. Özellikle son haftada Kobani’den 160 bin Suriyeli’nin kente geçiş yaptığını belirten emlakçılar, öğretmen adaylarının en çok Şanlıurfa’ya atanmasının da kira artışlarında etkisi olduğunu ifade etti. Kentteki Harran-universitesi/ " target="_blank" class="tag">Harran Üniversitesi’nin öğrenci sayısını arttırması, memur atama ve tayin dönemlerinin de kira artışında önemli faktör olduğunu belirten emlakçılar, hızla gelişen kentteki yoğun nüfus artışına karşı yeterli sayıda binanın bulunmamasını da kira artışında etken olarak gösterdi.

Emlakçılar, bu artışın bayram sonrasında devam edeceğini söyledi. Evlerin imara açılmaması ve kiralık evlere talebin artması gibi nedenlerden kiralık daire bulmakta zorlandıklarını anlatan emlakçılar, "Suriyelilerin de gelmesiyle kiralık daire yok denecek kadar azaldı. Kira fiyatları son bir yılda yüzde yüz, son 15 günde ise yüzde 25 oranında arttı. Bu nedenle ne ev sahiplerini ne de kiracıları memnun edemiyoruz. Bunun çözümü için pansiyon tipi dairelerin yapılmasını öneriyoruz. Her büyük şehirde benzer uygulama oluyor. Bunun Şanlıurfa’da da hayata geçirilmesi gerekiyor" dediler.

Kira fiyatlarından yakınan kiracılar ise, "Suriyelilerin gelmesiyle artık kiralık ev bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Kiralık daire bulsak da yüksek rakamları ödemekte çok zorlanıyoruz. 400 TL olan bir evin kirası birdenbire 800 TL’ye yükseldi. Kabul etmezsek çıkartılıyoruz. Kabul edersek de ödeyemeyince evi boşaltmamız isteniyor” diye konuştular.

Vatandaşlar, soruna kesin çözüm getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195