Title of a News Article

İki konuya cevap verdi...

.

İki konuya cevap verdi...
banner206
 Edessa TV'de Didem Açar'ın hazırlayıp sunduğu 'Siyaseten' programının bu haftaki konuğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç oldu.


Gündemde olan konuların, merak edilenlerin muhattapları ile değerlendirildiği programda hem merak edilen sorulara yanıt arandı hem de Şanlıurfa'da gündemi belirleyen konulara değinildi. Bu konulardan en çok dikkat çeken ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin önemli birimlerinden birisi olan ŞUSKİ'de Genel Müdür Uğur Büyükhatipoğlu'nun istifası ve adı hala tartışma konusu olan Rabia Meydanı'ydı.

ŞUSKİ'de yaşanan beklenmedik istifa olayının perde arkasını Başkan Güvenç'e soran Didem Açar "Bu bir istifa haberi midir, yoksa kendi kendine gelişen bir olay mıdır? " diyerek Şanlıurfa'da en çok merak edilen sorunun yanıtını aradı.

Valilik görevine geldiğinde Uğur Büyükhatipoğlu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevindeyken  çalışma konusunda Büyükhatipoğlu ile yoluna devam ettiğini belirten Güvenç,30 mart yerel seçiler sonrasıda ise kendisine "Büyükhatipoğlu Genel Müdür olsun diyen de çıktı ŞUSKİ'ye gelmesi diyen de çıktı" dedi ve istifa olayının öncesi ve sonrasını,nedenlerine değindi.

"Şanlıurfa'da meslek hayatımda verdiğim en zor kararlardan biridir" diyen Başkan Güvenç sözlerine şöyle devam etti.

"Ömründe insan yönetiminde bulunmamış, çivi çakmamış insanlar Büyükhatipoğlu'na iyilik yapıyorum diye aslında kötülük yapıyorlar. Biraz da Büyükhatipoğlu'nda kaynaklanacak şekilde eş dosta servis yapıldı.Bir arsa satışı var,daha önce yapılan bir arsa satışı var, biz ikisini birlikte değerlendirdik. Ben tek başıma da kara vermedim.Dosyalar tartışılıyor konu valiliğe intikal edildi."

"Büyükşehir Belediye Başkanının bir meydana ad verme yetkisi yok " diyen Güvenç ismi hala tartışma konusu olan Eski Vilayet'e dair soruları da yanıtladı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının kendisine Mısır'daki direnişe sembolik destek olmak amacıyla meydana 'Rabia' ismi talebiyle geldiklerini ve bu konuyu meclise sunduklarını söyledi ve meclsin iradesine saygı duymak gerektiğini söyledi.

Meydanın ismine dair itirazlar geldiğini ve bu itirazlara dair dilekçe verildiği takdirde bu konuyu da meclise sunabileceklerini söyleyen Güvenç bu konu üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195