Title of a News Article

İkinci peşmerge grubu geliyor

İkinci peşmerge grubu geliyor
banner206

 Türkiye ile ABD arasında, Suriye’de güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda müzakereler devam ederken Wall Street Journal gazetesi, anlaşmazlıkların büyük oranda giderildiğini yazdı.

Wall Street Journal’a göre Türkiye ile ABD Suriye'de güvenli bölge oluşturulması ile ilgili anlaşmazlıkları giderdi. Uçuşa yasak bölgeyi ise ABD “Esad’a savaş ilanı olur” gerekçesiyle reddediyor.

Türkiye ile ABD arasında, Suriye’de güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda müzakereler devam ederken Wall Street Journal gazetesi, anlaşmazlıkların büyük oranda giderildiğini yazdı. Habere göre, Türk ve ABDİ'li yetkililer, ele aldıkları anlaşma dahilinde, Suriye hududu süresince güvenli bölge oluşturulmasını tasarılarken Esad rejimine yasaklanacak bu bölgenin Batılı devletlerce desteklenen karşıt görüşlü güçlere ve sığınmacılara sığınak oluşturması düşünülüyor. Gazeteye konuşan yetkililer, ortak yönetim güçlerinin İncirlik dahil Türk üslerini kullanarak bölgede devriye gezeceğini ve Türkiye'den hududu geçen muhalifleri olası saldırılara karşı savunacağını söyledi.

Ancak müzakereler esnasında ABDİ'nin, Suriye hududunda kapsamı geniş bir uçuşa yasak bölge oluşturulmasını talep eden Türkiye'nin bu teklifini reddettiği belirtildi. Yetkililere göre, uçuşa yasak bölgenin kuzey Suriye'nin üçte birini kapsamasını isteyen Türkiye'nin talebi, bu derece büyük bir müdahalenin Esad rejimine savaş açmak mananına gelebileceğini düşünen Obama idaresi tarafından reddedildi.

 

İkinci Peşmerge grubu geliyor

Suriye'nin Kobani İlçesi'ne gidecek yeni Peşmerge birliğinin, Erbil'deki karargahından yola çıkması bekleniyor. 150 Peşmergeden oluşan birlik, Kobani'de yorulan Peşmergelerin yerine görev yapacak. Kobani'ye gidecek Peşmergelerin son hazırlıklarını yaptığı belirtilirken yanlarında yeni silahlar ve mühimmatla yola çıkacak olan Peşmerge birliği, Şırnak'ın Silopi ve Cizre kazaları, Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe kazaları üzerinden Şanlıurfa'ya, hemen peşinden da Suruç Kazası'nden Kobani'ye geçecek. Peşmerge Bakanlığı Kobani'de IŞİD'e karşı Kürt gruplarına destek veren Peşmergelerin yorulduğunu, bunları çekip yerine yeni bir birlik göndereceklerini izah etmişti. (akşam)

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195