Title of a News Article

İlçe mezarlıkları onarılıyor

.

İlçe mezarlıkları onarılıyor
banner206

‘Ölüsüne Saygısı Olmayanın Dirisine Saygısı Olmaz’ düsturuyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi ilçe mezarlıklarında genişletme, bakım-onarım ve köklü değişikliklere gidiyor.

Akçakale ve Harran İlçe Mezarlığında bakım ve onarım çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, Harran İlçe Mezarlığında köklü değişimler yaptı. İlçe mezarlığının duvarlarını nahit Urfa taşı ile yenileyen Büyükşehir Belediyesi, mezarlık içersinde gasilhaneden tutun idari binasına kadar her ihtiyacı karşılıyor.   

 

MEZARLIKLARDA BÜYÜKŞEHİR İLE KÖKLÜ DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçe mezarlıklarında Büyükşehir Belediyesi bünyesine alınmasıyla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaptığı planlama çerçevesinde ilçelerde mezarlık ihata duvarı onarımının yanı sıra mezarlık içerisinde yürüme yolları, çeşmeler ve gasil hane inşa ediyor. 

Tüm ilçelerde çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Ekipleri, Bozova, Halfeti, Akçakale, Harran ve Hilvan'da çalışmalarda sona yaklaşılırken diğer ilçelerde ise planlanan çalışmalara başlanacağını bildirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Ekipleri mezarlıklar içerisinde yürüme yolları, çeşmeler ve gasilhanenin yanı sıra bakım ve temizliği ile mezarlıkların iyileştirilmesini sağlıyor.

Çalışmalar kapsamında mezarlıklar yeniden yapılandırılırken içerisine bay-bayan wc, mescit, güvenlik odası, morg, idari bina, mezarlık sınırları boyunca Urfa taşından (nahit) 1mt yüksekliğindeki çevre duvarı, kemerli giriş kapıları, çeşmeler, oturma bankları ve çöp kutuları yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195