Title of a News Article

İletmiş’ten Berat mesajı…

.

İletmiş’ten Berat mesajı…
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Bera’ın borçtan, cezadan, günahtan kurtulmak, arınmak anlamına geldiğini belirterek, mesajında şunları kaydetti;

“Yüce Allah kullarına çok merhametlidir. O’nun bize ikramı olan maddî-mânevî nimetlerini saymakla bitiremeyiz. Berat Kandili de bu sayısız nimetlerden biridir. El açıp Rabbimize, kusurlarımızdan, günahlarımızdan pişmanlık duyarak yakarış gecesidir. Bu gecenin önemli bir özelliği de “Tövbeler Gecesi” olmasıdır. Tövbe kötülüklerden, günahlardan vazgeçip iyiliklere yönelmenin ilk adımıdır. Peygamberimiz Berat gecesinde ibadete yoğunlaşmamızı, gündüzünde de oruç tutmamızı tavsiye ediyor ve tövbe ederek arz ettiğimiz dualarımıza Yüce Allah’ın icâbet edeceğini bildiriyor.

Bu kandil gecesinde çokça dua edelim. Kendimiz için, geçmişlerimiz, akraba, komşu ve dostlarımız için, müminler için, dünya ve ukbâmız için dua ve niyazda bulunalım. Yüce Mevlâ’dan bu gecede gönüllerimizi kötü duygulardan, manevi kirlerden arındırmasını kardeşlik duygularımızı geliştirmesini niyaz ederim.

Maddî-mânevî bütün sıkıntılarımıza, bunalan ruhlarımıza, daralan kalplerimize bu gecenin bir şifa olması duası ile halkımızın, Müslüman Türk dünyasının ve İslam âleminin Berat Kandilini kutlar, barışın, adaletin, kardeşliğin, hoşgörünün,  huzur ve mutluluğun bütün yeryüzünde tesisini ve devamını Yüce Allah’tan niyaz ederiz.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195