Title of a News Article

İlk kez canlı olarak gördüler...

İlk kez canlı olarak gördüler...
banner206

Ceylanpınar Belediyesi, okulların açılmasına sayılı günler kala 100 tane çocuğa kültürel gezi düzenledi.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Ceylanpınar Belediyesi tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen "Spor Varsa Sorun Yok" SODES Projesi kapsamında çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler devam ediyor. Etkinlikler kapsamında çocuklara başta Göbeklitepe olmak üzere tarihi yerler gezdirildi. Tarihi yerlere düzenlene geziye 100 çocuk katıldı.

Proje kapsamında çocuklar, Göbeklitepe, Balıklıgöl, Eyüp Peygamber Sabır Makamı gibi tarihi alanları yerinde görerek hakkında tarihi bilgileri yerinde öğrenme fırsatına sahip oldu.

"ÇOCUKLARIMIZ HEM EĞLENDİLER, HEM DE İLİMİZİN TARİHİNİ ÖĞRENME FIRSATI ELDE ETTİLER"

Ceylanpınar Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Nurullah Kösen, amaçlarının çocuklara milli tarih şuurunu aşılamak olduğuna dikkat çekti. Kösen, "Ceylanpınar Belediye ve Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen SODES Spor Varsa Sorun Yok Projesi'nin sonuna yaklaşmaktayız. Bu kapsamında 100 tane çocuğumuza tarihi yerler gezisi düzenliyoruz. Çocuklarımıza tarih bilinci kazandırmak ve ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz gezide çocuklarımız hem eğlendiler, hem de ilimizin tarihini öğrenme fırsatı elde ettiler. Bu tür gezilerimizi, il içinde il dışında ve yurt dışında devam ettirmek, çocuklarımıza ülkemizin tarihini ve doğal güzelliklerini yerinde göstererek tarih ve coğrafya bilgisi kazandırmak istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2018, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195