Title of a News Article

İlk kez iş bulan gençlere müjde

.

İlk kez iş bulan gençlere müjde
banner206

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez iş bulan gençlerin maaşlarının 1 yıl boyunca devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu MÜSİAD tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu, konuşmasında hükümet olarak ilerleyen günlerde atacakları adımların müjdesini verdi.

 

DAVUTOĞLU: "EDİ BESE"

Başbakan Davutoğlu, gençelere "Sizi sokaklara atarak ölüme gönderen kirli zihinlerin oyunlarına gelmeyin. Hayatlarınızı karartarak sizleri dağlara, barikatlara, hendeklere mahkum etmeye çalışanları dinlemeyin. Devleti düşman göstererek gençlerimizin geleceğini çalanlara gelin bugün hep beraber 'edi bese', 'yeter artık' diyelim" dedi. İş adamları kulübü MÜSİAD'ın kısa süre içindeki başarılı yükselişine dikkat çeken Davutoğlu, Genç MÜSİAD üyelerini kültürel açıdan iş ahlakına sadık kaldıklarını ifade ederek övdü. Eski Türkiye'nin kendi kabuğuna çekildiğini, yeni Türkiye'nin de kabuğunu kırarak, her açıdan dünyaya açıldığını söyledi.  

 

"GENÇ GİRİŞİMCİLERİ TÜM DÜNYADA GÖRMEK İSTİYORUM"

"Genç girişimcilerimize diyorum ki bütün dünyada sizi görmek istiyorum. Ekonomik faaliyetler açısından son derece gereklidir. 2002'de 87,6 milyar dolar olan dış ticaret hacmimiz 400 milyar dolara yükseldi. 2002'de 36 milyar dolar ihracatımız 2014'te 158 milyar dolar seviyesine çıktı. Müteahhitlik bedelleri arasında en önemli ülkeler arasına girdik. Düşük gelir seviyesinden orta gelir seviyesine yükseldik. Yüksek gelir seviyesine çıkaracağız. 2023 ve daha sonrasına bakacağız" dedi. 

 

"HER GENCE KARŞILIKSIZ 50 BİN TL VERECEĞİZ"

Davutoğulu'nun konuşması ilerleyen günlere dair verdiği müjdeler ise şu şekilde: "Kendi işini ilk defa kurmak istersen ne yapacağım diye düşünmeyeceksin. Her gence 50 bin TL'ye kadar karşılıksız sermaye vereceğiz. Gençlerimiz ihtiyacı olan sermayeyi harcıyacaklar. Devletin bir ana ve baba olarak el uzatması. 50 bin TL yetmiyorsa gelecek bize biz de ona 100 bin TL verip al şu 100 bin TL'yi işlerin yoluna girince faizsiz ödersin diyeceğiz. Önümüzdeki hafta attığımız adımları gözden geçireceğiz.

 

"İLK KEZ İŞ BULANLARA 1 YILLIK MAAŞLARINI VERECEĞİZ"

Gençlerimiz benim üzerimde vergi yükü olmasın derse diyeceğiz ki 3 yıl boyunca senden gelir vergisi almayacağız. Genç çiftçilerimize 30 bin TL karşılıksız destek vereceğiz. İlk kez iş bulan gençlerimizin 1 yıllık maaşlarını vereceğiz. Türkiye'de genç olmak başlı başına bahtiyarlık. Genel sağlık sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz, meslek lisesi ve üniversite stajlarına yeni düzenleme yapacağız." "ÖĞRENCİ BURSLARI 300'DEN 400'E ÇIKTI" Gençlerin genel sağlık sigortası pirim borçlarını sıfırlıyoruz. Öğrencilerin staj yapmalarını özendirici tedbirler alıyoruz. Bütün gençlerimize taahhüdümüz vardı. Gençlere ücretsiz internet erişim imkanı getirecek ve her gencimizin internete ücretsiz erişimini sağlayacağız. Bir haftada baktım ki gençler sosyal medyada daha doğrudan hareket geçiyorlar dün Facebook'tan canlı yayın yaptık.

 

"FACEBOOK SÜPRİZLERİ YAPACAĞIZ"

Bundan sonra basın mensupları üstlerine alınmasın ama kendi yayınımızı kendimiz yapacağız. Öyle görünüyor. Seçim öncesinde gençlerle bir sohbette bir araya gelmiştim. Gençlerle kütüphane sohbetlerine devam edeceğiz ama arada sırada Facebook sürprizleri yapacağız. Gençlerimizin bursunu 330'dan 400 TL'ye çıkaran kararı aldık.

 

"GENÇLERE PASAPORT HARÇINI KALDIRACAĞIZ"

Gençlerimiz için GENÇDER programını hayata geçiriyoruz. Sanatsal faaliyet ve sportif etkinliklerde bulunan gençlerimize proje bazlı destek vereceğiz. Genç kabiliyetlerin ortaya çıkması için her türlü engeli kaldıracağız. Dünyayı tanımak için pasaport lazım. Taahhütlerimizden biri idi. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Ayrıca THY ile konuştuk gençlerimizin yurt dışı seyahatlerinde yüzde 20 indirim sağlıyoruz.

 

BÜTÜN VAATLER 3 AYDA HAYATA GEÇECEK

Allah'ın izni ile bunların bir kısmını hayata geçirdik. Türkiye'de artık her şey çok daha kolay olacak. Allah'ın izni ile yerine getirdiklerimiz dışında bütün vaatlerimiz 3 ayda hayata geçecek. Eskiden vaatler seçim öncesinde yapılır unutulurdu. Şimdi vaatler seçimden 3 ay sonra hayata geçiriliyor. Türkiye geçmişte ne vaatler gördü. 'Herkese 2 anahtar vereceğiz' dediler sonra eldeki anahtarlar da gitti." 


Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195