Title of a News Article

İlk sivil geçişler başladı..

İlk sivil geçişler başladı..
banner206

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’ta DAEŞ’e yönelik düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı’nın 15’inci gününde Cerablus’a sivil geçişler bugün resmen başladı. 250 Suriyeli yıllar sonra yeniden vatanlarına döndü.

Suriye’deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk eden, Türkiye’ye sığınan ve yaklaşık 5 yıldan beri doğup büyüdüğü topraklardan uzak kalan onlarca Cerabluslu Karkamış Gümrük Kapısı’ndan geçerek yıllar sonra memleketlerine dönmenin mutluluğunu yaşadılar. Gaziantep Valiliği Koordinatörlüğü’nde Göç İdaresi İl Müdürlüğü kontrolünde sağlanan geçişlerin devam edeceği belirtildi. Suriyeli vatandaşlar kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ülkelerine gönderildiler. DAEŞ’ten arınan Cerablus topraklarına Fırat Kalkınma Harekatı’nın 15’inci gününde 250 Suriyeli vatandaş geçiş yaptı. Bazı Suriyeli kadınlar ise kucaklarında bebekleriyle ülkelerine dönmek için aşırı sıcağa aldırmadan ülkelerine dönmek için bekledi.

 

KARKAMIŞ GÜMRÜK KAPISI SİVİL GEÇİŞLERE AÇILDI

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Halil Şaşmaz, Karkamış Gümrük Kapısı’nın sivil geçişlere açıldığını belirterek, “17 Ocak 2014 tarihinde Karkamış Gümrük Kapısı Suriye’de yaşanan karışıklıklardan dolayı bakanlığımızca kapatılmıştı. Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus’un güvenli hale gelmesiyle, Cerablus’a insani yardım konusunda ihtiyaç doğmuştur. Gaziantep Valiliği koordinatörlüğü ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın izniyle Karkamış Sınır Kapısı gümrük hizmeti vermeye başlamıştır. Bugün 250 kişi geçiş yapmıştır. Ülkelerine tekrar dönmek isteyen Suriyeli vatandaşların Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne başvuru yaparak geçiş yapması gerekiyor” dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ise “Fırat Kalkanı Harekatı ile birlikte Cerablus ayağa kaldırılmaya çalışılıyor. Gaziantep Valiliği Koordinatörlüğü’nde Cerablus’un her türlü alt yapısının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

90 YAŞINDAKİ ADİLE NİNE CERABLUS YOLLARINDA

5 yıl önce Cerablus’tan gelerek Türkiye’ye sığınan 90 yaşındaki Adile Cesim, “Üç kızım Cerablus’ta kalmıştı hem seviniyorum hem de üzülüyorum. Çok mutluyum söyleyecek söz bulamıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 17:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
serhat
serhat - 8 yıl Önce

İnşAllah hepsi gider bir huzura ereriz

SIRADAKİ HABER

banner195