Title of a News Article

İlyas Salman Urfalı gençlere seslendi

İlyas Salman Urfalı gençlere seslendi
banner206

Covid 19 tedbirleri kapsamında uzun süredir evinde kalmaya devam eden yeşilçam yıldızlarından usta oyuncu İlyas Salman, (Çiçek Abbas) Urfalı gençlere seslendi. Kısaslı ve Sırrın mahallesi gençlerine nasihat ve tavsiyelerde bulunan Salman'ın sözleri tüm gençlerin dikkate alıması gerekiyor.

Alevi kökenli olduğu bilinen usta sinema oyuncusu İlyas Salman, Şanlıurfa'da Sırrın ve Kısas mahallelerinde yaşayan Alevi ailelerin çocuklarına sosyal medyada çektiği kısa bir video ile seslenerek, 'evden çıkmayın, evde spor yapın' diyerek tavsiyelerde bulundu. 

71 yaşındaki sinema oyuncusu İlyas Salman, günlerdir evinden çıkabilmiş değil. Malatya Arguvan doğumlu olan Salman, evde neler yapıyor? 65 yaş üstünün yanı sıra 20 yaş altı gençlere özellikle seslenen Salman şunları söyledi;

"Sevgili Urfa ilinin Kısas ve Sırrın çocuklarına. Çok kötü bir dönemden geçiyoruz sevgili çocuklar. Koronavirüs gibi bir bela var başımızda. Sıkılabiliriz, vakit harcamakta zorlanabiliriz, vakti sağlıklı kullanamayabiliriz ama bütün bu sıkıntıların sonuçları bizi kötü alışkanlıklara götürmemeli. Yani sıgara gibi, kumar gibi, içki gibi, uyuşturucu madde gibi. Bunlardan uzak durmak için kendimize arayabileceğimiz, bulabileceğimiz çok yol var. Mesela bunlardan birtanesi spor yapmak. Mahallemizde sosyal mesafeyi koruyarak spor yapın, bol bol kitap okuyunuz. Mesela, Hz. Ali'nin cenk kitaplarını okuyunuz. Pir Sultan'ın hayatını okuyunuz. Hasan Hüseyin Korkmaz gili okuyunuz. Yaşr Kemal gibi isimleri okuyunuz. Okumaktan kimseye zarar gelmez. İyi alışkanlıklar edinin, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Umudunuz bitmeden ömrünüz bitmesin yavrum."

URFASTAR/ÖZEL HABER

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195