Title of a News Article

İmralı heyetinden açıklama geldi

.

 İmralı heyetinden açıklama geldi
banner206

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İmralı Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ak Parti Hükümetinin çözüm süreci'nde güvenilirliğini büyük ölçüde yitirdiği ileri sürülerek; "AKP Hükümetinin Sayın Öcalan ile görüşme trafiğimizi belirleyen konumunun kalmadığını ifade etmek istiyoruz. Süreç devam edecekse Sayın Öcalan'ın müzakere çalışmalarını kendi insiyatifiyle, kendi belirleyeceği zaman diliminde, kendisinin önereceği her kesimden heyetlerle yürütebileceği koşulların sağlanması gerektiği kanaatindeyiz" denildi.

HDP'nin İmralı Heyeti tarafından son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine yapılan yazılı açıklamada, "Savaş konseptinin devreden çıkması için askeri ve siyasi operasyonların durması, tarafların çatışmasızlık konumuna dönmeleri, ağırlaştırılmış tecritin kaldırılması ve müzakere mekanizmalarının yeniden kurulması gerekliliğini sorumluluk olarak bir kez daha yineledikleri" kaydedildi. Açıklamada; "Çözüm Süreci'nde güvenilirliğini büyük ölçüde yitirmiş AKP hükümetinin Öcalan ile görüşme trafiğimizi belirleyen konumu kalmamıştır. Süreç devam edecekse Sayın Öcalan'ın müzakere çalışmalarını kendi insiyatifiyle, kendi belirleyeceği zaman diliminde, kendisinin önereceği her kesimden heyetlerle yürütebileceği koşulların sağlanması gerektiği kanaatindeyiz. Sayın Öcalan için temin edilecek bu müzakere konumu, müzakerelere farklı toplumsal kesimlerin katılımını sağlayarak, sürecin şeffaflaşması ve barışın toplumsallaşması potansiyelini açığa çıkaracaktır" denildi.

HDP İmralı heyetinin açıklamasında şunlar kaydedildi; " Dünya müzakere örneklerinde de sayısız örneğin görüleceği bu koşulların sağlanması, bu uygulamaların Sayın Öcalan'ın müzakere statüsünü de belirleyecek şekilde bir yasal düzenleme ile güvence altına alınması barış açısından tarihi bir zorunluluk olarak önümüzde durmaktadır. Dışarıdaki tüm olumsuz gelişmeleri ve her gün can kayıpları ile sonuçlanan çatışmalı süreci hemen hayata geçebilecek ve Çözüm Süreci'ni hızla kalıcı barışa götürebilecek böylesi bir düzenleme üzerinden sağlayabileceğimizi ifade etmek isteriz. Kalıcı barış açısından atılabilecek bu basit ancak tarihi adımlar somutlaşmadan, Çözüm Süreci ile ilgili AKP hükümetinin samimi bir yüzleşmeye gittiğini gösteren hiçbir gelişme yaşanmadan heyetimizin İmralı işkence sistemi ve ağırlaştırılmış tecrit konsepti devredeyken yapacağı ziyaretin tarihsel bir gelişmenin önünü açmaktan uzak olarak gördüğümüzü kamuoyuna ifade etmek isteriz. Sorun heyetimizin Adaya gidip gitmemesi değil, sürecin yürütücüsü olan Sayın Öcalan'ın eşit ve özgür müzakere koşullarında çalışmalarını yürütüp yürütmeyeceğidir."

 

"MUHUTAPLIK KONUMLARI 7 HAZİRAN İLE ORTADAN KALKTI"

HDP İmralı heyetinin açıklamasında, heyet üyelerine yönelik yapılan eleştirilen ve haklarında yapılan haberler eleştirilerek şu ifadelere yer verildi; 'Dolmabahçe Mutabakatı örneğinde olduğu gibi tüm kamuoyunun şahitliğinde gerçekleşmiş, geçmişte bizzat içinde bulundukları birçok çalışmayı da inkâr etmekten ve bu konuda aleni yalan söylemekten bile çekinmemektedirler. Haddini bilmeyen bu pervasızlıkla emrindeki yandaş medyanın gazete sayfalarında ya da editör masalarında hazırlanmış ısmarlama röportajlara kamuoyunun ve halkımızın hiçbir şekilde prim vermediğini belirtmek isteriz. İçerisine girmiş oldukları büyük acizlikten kurtulmak ve kendine yeni bir konum sağlamak için bir takım lümpen kavramlar ve sürekli sahte gündemlerle Sayın Öcalan'a araçsallaştırma düzeysizliği ile yaklaşanlar, Çözüm Sürecinde muhataplık konumlarının 7 Haziran seçim süreci itibariyle ortadan kalktığını kavramak durumundadırlar. Belli ki, süreç boyunca çözüm çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından sürekli azarlandığını söyleyenler, bugün düğmesine basılan savaş konsepti ile beraber gerilimi besleyen tutumlarıyla her ikisine yaranma arayışı içerisindeler. Samimi çözüm tavrının barışta rolünü oynayamayanların kişisel istikballerini koruma çabaları ile değil, şartlar ne olursa olsun, barışa sahip çıkma erdemi ile mümkün olabileceğini bu çevrelere bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195