Title of a News Article

İnşaat fuarı kapılarını açtı

İnşaat fuarı kapılarını açtı
banner206
4. yapı, inşaat ve dekorasyon fuarı Şanlıurfa’da kapılarını açtı.

Şanlıurfa Valiliğinin hemen yan tarafında kurulan fuar açılışına Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Kemalettin Yıldıztekin’in yanı sıra, TÜMSİAD Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbek, Star fuarcılık genel koordinatörü Ülker Selviler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuar açılışında bir konuşma yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade,” 4 yıl önce bu zamanlarda bu fuarla ilgili böyle çalışma yapıp yola çıktığımızda birçok STK başkanımız veya kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri Şanlıurfa’da fuarın olamayacağını böyle bir girişimde bulunulmayacağı konusunda bizleri defalarca uyarmışlardı. Biz azimle, kararla Şanlıurfa’da neden fuar olmasın diye yola çıktık ve bugün Allah’a çok şükür sektör anlamında Türkiye’nin ilk sıralarına gelecek bir fuar alanı Şanlıurfa2da yapılmaya başlandı.” Dedi.

Başkan Sade, “Buna istianeden Şanlıurfa’da önümüzdeki 11 Nisan’da Büyükşehir Belediye Başkanımızın atacağı temelle birlikte uluslararası fuar ve kongre merkezi yapılacaktır. Demek ki doğru yoldayız, demek ki iyi yapmışız Rabbime şükürler olsun, Urfa’ya karşı mahcup olmadık. TÜMSİAD olarak her zaman farklı kararlar almaya devam ettik ve devam edeceğiz inşallah. Yola çıktığımızda neden yapı-inşaat dedik şimdi Şanlıurfa’nın nüfusuna baktığımız zaman bir milyon 890 bin nüfusu var yılda 65 bin doğum olan ve bu kadarda göç alan bir Şanlıurfa’da konut sıkıntısı her zaman üst aşamada devam etmektedir. Ondan dolayı inşaat sektörüne baktığınız alt kademeli 80 kaleme hitap ettiği için ve istihdam yarattığı için yapı-inşaat sektörünün Şanlıurfa’da biraz daha canlanması için yapı-inşaat sektörü fuarını açmaya kararımızı verdik. Siyasiler olarak, bürokrasi olarak sanayicinin, iş adamının önünü açsınlar. Bazen hala bürokratik engeller Şanlıurfa’mızda devam ediyor. Cumhurbaşkanımıza baktığımız zaman bir hizmetkar olmaya geldik derken maalesef Şanlıurfa’da bürokrasi engeli devam ediyor. Biz burada ekonominin canlanması, istihdamın artması için bu kadar mücadele ederken memleketi yönetenlerden de biz iş adamımızın, sanayicinin önünü açmasını lütfen rica ediyorum.” Diye konuştu. Yapılan açılış konuşmasının ardından fuar açılışında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Plaket törenini ardından açılış kurdelesi kesildi. Öte yandan 4. Yapı-inşaat ve dekorasyon fuarının 4 gün açık kalacağı bildirildi.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195