Title of a News Article

İnsanlığın ölümünü TİB aydınlatacak

İnsanlığın ölümünü TİB aydınlatacak
banner206
Gaziantep’te minibüste fenalaştıktan sonra yolun kenarına bırakılan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Halil Cengiz’in ailesi savcılığa başvurarak minibüs şoförü Yaşar Çelik’ten şikâyetçi oldu. Ailenin avukatı Sabri Sayan tarafından savcılığa verilen dilekçede, şoförün fenalaşan Halil Cengiz’i ‘sokakta bırakarak ölüme terk ettiği’ belirtildi. 112’yi arayıp ambulans istediğini iddia eden şoförün doğru söyleyip söylemediği Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) sorulacak.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Gaziantep’e giden Halil Cengiz (25), Gaziantep şehir girişinde minibüsün içinde fenalaştı. Bunun üzerine minibüs durdu ve minibüs içindeki bir şahıs, fenalaşan Halil Cengiz’i minibüsten indirip duvar dibine yasladı. Bir süre sonra gelen ambulansla Cengiz hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti.

 

‘Ambulansı ben aradım’

“İnsanlık öldü” dedirten bu olayın ardından soruşturma başlatan savcılık ‘ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek’ suçundan gözaltına alınan Yaşar Çelik’in ifadesini aldı. Çelik ifadesinde hastayı bırakıp kaçmadığını, minibüsü park edip 112 ambulans servisini aradıktan sonra hastanın yanına geldiğini, ambulansa bindirilirken de orada olduğunu anlattı. Kayıtlar Çelik’in ifadesini teyit etti ve Çelik serbest bırakıldı.

Bu arada Cengiz’in ailesi savcılığa gelerek şoför Çelik’ten şikâyetçi oldu. Savcılık TİB’e yazı yazarak şoför Çelik’in telefon kayıtlarını istedi. Ailenin avukatı Sabri Sayan şunları söyledi:

“TİB kayıtları geldikten sonra olayın aslı ortaya çıkacak. Eğer 112’yi şoför aramamışsa, ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek suçundan dava açılır. Olayın soruşturulması önemli. Duyarsız insanlar için de bir mesaj olur. Herkes daha duyarlı olur.” (milliyet)

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195