Title of a News Article

İriadam teşekkür etti

İriadam teşekkür etti
banner206
 Dün yapılan Harran Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu alarak 1. olan Mehmet İriadam, yazılı bir basın açıklaması yaparak oy kullanan tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

Harran Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet İRİADAM, rektör adayı belirleme seçiminin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilmiş olmasının Üniversite camiası için gurur verici olduğunu belirterek tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

Yapılan seçimden 96 oy alarak birinci çıkan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İRİADAM şunları söyledi: Ülkemizin eğitim-öğretim ve araştırma alanlarında yükselen değerlerinden olan Harran Üniversitemizde bugüne kadar gerçekleştirdiğim akademik görevlerde ve yüklendiğim idari sorumluluklarda adalet, liyakat, hak ve özgürlükler içerisinde kurumsal hizmet anlayışıyla başarıyla bugünlere gelmenin haklı gururunu yaşıyorum. Rektörlük görevi şahsıma verildiği takdirde “biz” anlayışının hakim olduğu ve ekip ruhunun yaşanacağı Üniversitemizin sahip olduğu potansiyeli çok daha ileri düzeylere çıkarmak adına mesai kavramı gözetmeyerek gayret edeceğime tüm kamuoyunun inanmasını istiyorum.

Bu süreçte yapabileceğimize inandığım hedeflerimi kısaca sıralamak istiyorum.

Öncelikle Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’nin modern binalarına taşınmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Böylece bölgemizin sağlık sorunlarını çözüme kavuşturma ve şehrimizi bir sağlık turizmi lokasyonu yapma yolunda iyi bir adım atacağımıza inanıyorum.

Osmanbey yerleşkesinde personelimizin ihtiyaç duyduğu lojmanlar, öğrencilerimiz için elzem olan yurt gereksinimi ve yaşam alanları konularında ciddi iyileştirmeler yapılması gerektiğine inanıyorum. Çözüme kavuşturulması gereken bir diğer konu da ulaşım sorunudur. Bu konuda da ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde daha ucuz ve daha hızlı hafif raylı sistemin hayata geçirilmesine çaba göstereceğiz.

Üniversitemiz bünyesinde kuruluşu tamamlanan Şanlıurfa Teknokent A.Ş.'de tarım ağırlıklı sanayici ve girişimcilerle ortak şirket kurmaları konusunda kolaylıklar sağlayarak bölgemizde tohumculuk ve hayvancılık alanlarında katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine çalışacağız.

Organize sanayi bölgeleri ile işbirlikleri kurarak Üniversitemizin araştırmacı potansiyeli ile sanayicilerin ürün geliştirme ihtiyaçlarını eşleştirecek çalışmalar yaparak bilimsel anlamda Üniversitemizi Ülkemizde ve dünyada üst sıralara taşıyacağız.

Projeleri tamamlanmış İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi ile Veteriner Fakültesi'nin kalıcı hizmet binalarına geçişlerini sağlayacağız.

Bütün sivil toplum kuruluşları ile temaslar halinde Üniversite-Toplum kaynaşmasını temin etmek adına adımlar atılmasını sağlayarak, sosyo-kültürel gelişime ve devletimizin önemli politikalarından biri olan barış sürecine katkıda bulunacağız.”

Prof. Dr. Mehmet İRİADAM, kendisi ile ilgili detaylı bilgilerin yayına sunduğu www.mehmetiriadam.com adlı kişisel web sitesinde görülebileceğini belirterek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195