Title of a News Article

İş adamlarından Berat Kandili mesajı...

.

İş adamlarından Berat Kandili mesajı...
banner206
 Şanlıurfalı İş Adamları Mehmet Çavuş, Reşat Toprak, Maruf Güneş, Abdurrahman Eyyüpoğlu, Emin Yetim ve Mithat Arhan, Berat Kandili dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

İş Adamı Mehmet Çavuş, yayınladığı mesajında, şunları kaydetti;

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) insanlık adına alemlerin Rabbiyle buluştuğu ve insanlığın kurtuluşu için çeşitli müjdelerle geri döndüğü ’Berat Kandil’ine erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Berat Kandilinin sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık âlemine mutluluk, huzur ve barış getirmesi temenni ediyor.

Bu vesileyle, Müslüman Aleminin Berat Kandil’ini kutlar, bu mukaddes gecenin; milletimizin birlik ve beraberliğini arttırmasını, toplumsal bağımızı kuvvetlendirmesini, bütün Dünya’ya barış, huzur ve sağlık getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

 

Reşat Toprak’ın mesajı;

Her yıl mübarek Ramazan ayına on beş gün kala idrak ettiğimiz Berat Kandili kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Berat Kandili bizlere tefekkür etme, kendimizi sorgulama, dargınlıkları, küskünlükleri giderme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Berat Kandili, bizlere heveslerimizin ve nefsimizin esaretinden kurtularak iyilik ve adaleti sağlamayı, gerçek özgürlük olan beratımıza kavuşmayı, sadece Allah'ın affına mazhar olmayı değil, affedici olmayı da öğretir. Bu mübarek gece dolayısıyla, inanıyorum ki tüm inananlar vicdani bir muhasebe yapacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacak ve dualar edecektir. Bu vesileyle Şanlıurfalı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

 

Maruf Güneş’in mesajı

Özellikle, ülkemizde hoşgörü ortamının ve sağduyu atmosferinin zarar görmekte olduğu bugünlerde Berat Kandili bizlere birlik olmanın güzelliğini görmek, kötülüklerden kurtulmanın anlamını kavramak açısından önemli bir gün. Bu gece mağdur olan yakınlarımıza yardım elinin uzatılması, onların bulundukları durumun daha da iyi anlaşılması açısından bir fırsattır. Bu düşüncelerimizle ve hislerimizle, dostluğun, iyiliğin ve anlayışın hâkim olması, Türk İslam coğrafyasının esenliğe kavuşturulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, Türk İslam âlemine Berat Kandilinin hayırlara vesile olmasını dilerim. Bir kimse kardeşine gıyabında dua ettiği zaman, başında görevli bir melek ‘Allah o kardeşin için istediğin şeyin aynısını sana da versin,’ diye dua eder. Dualarda buluşmak dileğiyle, Beraat kandiliniz mübarek olsun.”

 

Abdurrahman Eyyüpoğlu’nun mesajı

İslam âlemi olarak Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan mübarek Berat Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Günahlardan arınmayı ve Allah’ın mağfiretine ulaşmayı ifade eden Berat Kandili, duaların kabul edildiği bereketli zaman dilimlerinden biridir.

Böyle önemli gün ve geceler, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşandığı anlardır. Bu önemli gecenin daralan kalplere aydınlık, zor durumda olanlara kolaylık vesilesi olması en büyük temennimizdir.

Berat Kandili vesilesiyle ailemiz, çevremiz, milletimiz ve bütün insanlığa karşı olan görev ve sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım. Tüm dünyada eza ve cefa çeken Müslüman kardeşlerimizi de dualarımızdan eksik etmeyelim.

Şanlıurfalı hemşerilerimin ve tüm İslâm Âleminin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

 

Emin Yetim’in mesajı

Amellerimizin Alemlerin Rabbi’ne iletildiği, bu rahmet gecesinde, günahların affına vesile olan bu mübarek gecede, bizlere düşen hesaba çekilmeden kendimizi ve nefsimizi hesaba çekerek bu bereketli gecelerin nimetlerinden hakkıyla yararlanabilmek olmadır.

Fazilet ve bereketin bol olduğu Beraat Kandili gecesinde Allah’ın lütfuna mazhar olmanızı temenni ediyor, Ülkemizin ve gönül coğrafyamızın içinden geçmekte  olduğu zor günlerin sona ermesini diliyorum. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini dileklerimle vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızın ve tüm İslam aleminin Mübarek Kandilini tebrik ederim.

 

Mithat Arhan’ın mesajı

Mübarek Ramazan Ayının müjdeleyicisi Berat Kandili'ne kavuşmanın manevi mutluluğu ve sevincini içindeyiz. Mübarek Kandil geceleri, kültürümüzde ve medeniyetimizde, gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahiptir.

İnsanlığımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de, tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Bu kutsal gece de, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de vesile kaynağıdır. Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu vesile ile mübarek Berat Kandilinizi tebrik ediyor, tüm İslam alemi ve insanlık için birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya vesilesi olmasını diliyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195