Title of a News Article

İş umudu bekleyenler gözyaşlarına boğuldu

Şanlıurfa'da, İşkur tarafından 395 kişi için kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda çekimlerin yapıldığı salonda gergin anlar yaşandı.

Toplum yararına program kapsamında İş-kur üzerinden Eyyübiye ilçesine bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 395 işçi için kura çekimi yapıldı. İl Milli Eğitim konferans salonuna gelen yaklaşık 3 Bin kişi kura çekimini izledi. Salonun tıka basa dolduğu kura çekimi esnasında iş umudu bekleyen bazı kişiler ile yetkililer arasında sözlü tartışma yaşandı.

Sabah saatlerinde salona gelen işsizler ordusu kura çekimini beklemeye başladı. Noter görevlilerinin kura çekiminden bir süre sonra usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Noter ve diğer çalışanlara bozuk para atıldığı ileri sürüldü. 3568 kişinin müracaat ettiği kura çekiminde Çevvik kuvvet ekipleri salona çağrıldı. Gergin geçen kura çekiminde ismi çıkmayanlar yüksek sesle tepkilerini dile getirdi.

Asgari ücretle sezonluk çalışacak olan ve büyük bir umutla kura çekimini bekleyenler, yetkililerin daha fazla hassasiyet göstermelerini istediler. Kurada ismi çıkmayan onlarca vatandaş ise gözyaşlarıyla salonu terk ettikleri görüldü.

Kurada ismi ve soyismi aynı olan çok sayıda işsizden bir kişi çıkması da gerginliği tırmandırdı. İşte o anlar amatör kameralara böyle yansıdı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195