Title of a News Article

IŞİD geri püskürtüldü

IŞİD geri püskürtüldü
banner206
 IŞİD militanlarının Kobani’nin şehir merkezine 4 kilometre mesafedeki Cemharran Köyünü ele geçirmesi üzerine IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlendi. ABD'nin öncülügünde hareket eden koalisyon güçlerinin tarafından düzenlenen saldırıda Kobani'nin 4 km doğusunda bulunan Alişar köyünde bir çok IŞİD mevzisinin yok edildiği öğrenildi.

 

Savaş uçakları, dün Sabah 06.00’dan itibaren IŞİD'in kontrolündeki Cemharran ve Alişar köyünü yoğun hava saldırısı altına aldı. Türkiye tarafından da çıplak gözle izlenebilen hava saldırısını hangi ülkenin gerçekleştirdiği yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı. Özellikle Kobani kent merkezine 7 km mesafedeki Alişar Köyü IŞİD’in askeri cephanelik ve yığınak deposu olduğu belirtildi.

 

"SALDIRILAR ETKİLİ ŞEKİLDE DEVAM ETMELİ"

 

Zaman’a değerlendirmelerde bulunan PYD Siyasi Komite Başkanı Ömer Alluş, saldırılardan sabahın erken saatlerinden itibaren şafak vakti başladığını ve IŞİD mevzilerinin yok edilmesinde etkili olduğunu kaydetti. Kobani’nin ele geçirilmesi halinde tıpkı Şengal'deki gibi olası bir katliam yaşanacağına vurgu yapan Alluş "Kobani'nin düşme tehlikesini önlemek için Amerika Birleşik Devletleri ABD öncülügünde koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik hava saldırıları etkili şekilde devam etmeli ve YPG’ye ağır silah desteği verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

 

"KAZANILACAK ZAFERİN ÖN AYAĞI OLDU"

 

Koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik hava saldırısının 2 gündür Rakka civarında devam ettiğini anlatan Alluş, "Fakat bu saldırılar, IŞİD militanlarının Rakka mevzilerinden kaçıp Kobani mevzilerinde YPG'ye karşı savaşmalarına neden oluyordu. Biz böylesi bir hava saldırısının IŞİD üzerinde caydırıcı olmadığını IŞİD'e zarar değil fayda sağladığını ve koalisyon güçlerinin Kobani'deki IŞİD mevzilerini havadan bombalamadıkça vurmadıkça Kobani'nin düşmesinin an meselesi olduğunu belirttik. Çok şükür koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini hedef alan hava saldırısını bu sabahın ilk şıklarından itibaren Kobani'nin 4 km doğu, 6 km batı ve 11 km güney cephesinde devam ediyor. Bu hava saldırıları bizim için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Kobani'de bizim IŞİD'e karşı kazanılacak zaferimizin ön ayağı oldu" ifadelerini kullandı.

 

 

IŞİD, Kobani'de Ele Geçirdiği Mevzileri Terk Etti

ZORAVA TEPESİ DÜŞERSE IŞİD DURDURULAMAZ

 

Öte yandan YPG kaynaklarından alınan bilgilere göre, IŞİD ve YPG arasındaki çatışmalar, Zorava tepesinin eteklerinde bulunan Büyüksıftın ve Küçük sıftın köyleri mezrasında şiddetli şekilde devam ettiği öğrenildi. Kobani kent merkezine 6 kilometre mesafedeki son derece stratejik öneme sahip Zorava tepesine batı ve güney olmak üzere iki noktadan saldırılarını sürdürüyor. Zorava tepesinin düşmesi halinde Kobani kent merkezine çevreleyen batıdaki son tepe olduğu, düşmesi halinde IŞİD'in durdurulamayacağı ifade ediliyor.

 

YPG ÇOK SAYIDA MEVZİ KAZDI

 

Bunun yanı sıra YPG'nin Zorava tepesi etrafında çok sayıda mevzi kazdığı, militan sevk ettiği görüldü. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı askeri birliklerin Zorava tepesi sınırında zırhlı tanklarla konuşlanarak sınır hattındaki çatışmaları yakından takip ediyor. Sınırda devriye gezen Jandarma birlikleri, sınırda çatışmaları izleyen Suruçluları olası sınıraşan mermilere karşı uyararak geri çekilmelerini istedi.

 haberler.com 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195