Title of a News Article

IŞİD Kobani'ye bayrak dikti

IŞİD Kobani'ye bayrak dikti
banner206

 Kobani'nin doğusundaki bir binada IŞİD bayrağının dalgalanmasının ardından kısa süre sonra da şehre hakim stratejik bir tepede daha IŞİD bayrağı görüldü.

Haber ajansları, önce Kobani'nin doğusundaki bir binada Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bayrağının dalgalandığını duyurdu. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra da şehre hakim stratejik bir tepede daha IŞİD bayrağı görüldü. Bu gelişmelerin ardından kentin düşmek üzere olduğu iddiaları dolaşmaya başladı.

 

IŞİD, KOBANİ'YE BAYRAK DİKTİ

Reuters, Suriye'nin Kobani şehrinin doğu yakasında şiddetli çatışmaların ardından IŞİD bayrağının dikildiğini duyuruldu. Reuters, bu haberin, bir Türk askeri yetkili tarafından teyid edilerek geçildiğini söyledi. Görüntülerde Türkiye sınırında bulunan binanın üzerinde dalgalanan siyah bir bayrak olduğu dikkat çekti.

 

TEPELERE DE BAYRAK DİKTİLER

Kobani işgalinin 22. gününde YPG güçleriyle çatışmasını doruğa çıkaran IŞİD militanları kent merkezine doğru ilerliyor. Kobani'nin doğusunda bir binaya bayrak diken militanlar, günlerdir bombardımana tuttukları kentin güneydoğusundaki baz istasyonunun bulunduğu büyük tepeye ve kuzeydoğuda bulunan küçük tepeye de bayrak dikti. Sokak çatışmalarının hız kesmeden sürdüğü kentte IŞİD, merkeze doğru ilerleyişini sürdürüyor.

 

KOBANİ'NİN DÜŞTÜĞÜ ANLAMINA GELMİYOR AMA...

Söz konusu gelişme, Kobani'nin tam olarak düşmesi anlamına gelmese de çatışmaların iyice kızıştığını gösteriyor. BBC'ye konuşan İdris Nassar isimli yetkili, IŞİD'in Kobani için stratejik öneme sahip Mistenur tepesinin kontrolünü ele geçirdiğini ve kentin yakında IŞİD'in eline geçebileceğini belirtti.

 

AP: IŞİD GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Kobani'de savaşan Kürt güçlerinin IŞİD militanlarını geri püskürttüğünü iddia edildi. AP'nin haberine göre, Kobani'de savaşan Kürt güçleri IŞİD militanlarını geri püskürtmeyi başardı. Günler süren IŞİD saldırısı, iki tarafın da onlarca kayıp yaşamasına sebep oldu. Öte yandan, sınırın Türkiye tarafında bulunan bir AP muhabiri ise, Arapça yazılı siyah bir bayrağın Kobani'nin doğusunda dalgalandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195