Title of a News Article

IŞİD Kobani'ye saldırdı

IŞİD Kobani'ye saldırdı
banner206

SURİYE’nin Kobani kentinde, YPG ve ÖSO kıyafetleri giydiği öne sürülen IŞİD militanları, bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırının ardından Kobani'nin bazı noktalarında IŞİD militanları ile YPG'liler arasında çatışma çıktı. 10'u aşkın kişinin öldüğü belirtilen çatışmada, yaralanan çok sayıda kişi ise ambulanslarla tedavi için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi'ne getirildi.

4 ayı aşkın süren çatışmaların ardından geçen ocak ayında IŞİD’in püskürtüldüğü Kobani kentinde sabah erken saatlerde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. İddiaya göre, YPG ve ÖSO kıyafetleri giyerek kontrol noktalarından geçmeyi başaran IŞİD militanları, Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yaklaşık 800 metre uzaklıktaki ilçenin merkezi durumundaki Azadi Meydanı'nda bomba yüklü bir aracı infilak ettirdi. Türkiye tarafından da duyulan patlamada ölen ve yaralananlar olurken, bu sırada bazı IŞİD militanları da bölgedeki YPG güçleriyle silahlı çatışmaya girdi.

 

3 NOKTADA ÇATIŞMA

Sabah erken saatlerde meydana gelen saldırı sonrası ilçeye sızan IŞİD militanları 3 ayrı noktada YPG güçleri ile çatışmaya girdi. Çatışmaların sürdüğü Kobani'de YPG'lilerin, saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarını 3 noktada kuşattıkları ve ilçeye girişlerin kapatıldığını, sivillere de dışarı çıkılmaması çağrısı yaptıkları öğrenildi.

 

TÜRKİYE'YE 52 YARALI GELDİ

Türkiye tarafında da paniğe yol açan patlamada yaralanan Kobanililer ise Mürşitpınar Sınır Kapısı ile buraya birkaç kilometre mesafedeki Yumurtalık Mahallesi yakınlarına sevk edilen ambulanslar ile Suruç Devlet Hastanesi'ne taşınmaya başladı. Çoğunluğu patlamada, bazıları ise çıkan çatışmada yaralandığı öğrenilen siviller ve YPG'liler arasında durumu ağır olanlar, acil serviste yapılan ilk müdahale sonrası kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Şu ana kadar Kobani'deki patlama ve çatışmada yaralanan 52 Suriyelinin hastaneye getirildiği ve sınır hattında olası durumlara karşı ambulansların da hazır bekletildiği bildirildi.

 

SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Aylardır sessizliğin hakim olduğu Kobani sınırında saldırının ardından güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Patlama ile birlikte sınır hattına yönelen Suruçlular, güvenlik güçlerinin birkaç kilometre öncesinde oluşturduğu barikat ile engellendi. Güvenlik gerekçesiyle sivillerin yaklaşmasına izin verilmeyen sınır hattında da zırhlı araçlarla teyakkuz durumuna geçildi.

 

VALİLİK: SALDIRIYI CARABLUS'TAN GELENLER YAPTI

Şanlıurfa Valiliği, Kobani'de yaşanan patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaparak provokasyona karşı vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

IŞİD militanlarının sızdığı Kobani'de bombalı araçla saldırı düzenlediği ve patlamada yaralanarak tedavi için Suruç'a getirilen 1 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtilen Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye'nin Carablus kentinden Kobani'ye sızdığını ispatlamaktadır. Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum."



Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195