Title of a News Article

'IŞİD Mürşitpınar'a ilerliyor'

 'IŞİD  Mürşitpınar'a ilerliyor'
banner206

CNNTürk muhabiri Muratcan Bilgincan, Nevşin Mengü'nün sunduğu ana haber bülteninde sınırdan son bilgileri verdi. Bilgincan kendisine ulaşan kritik bir bilgiyi de canlı yayında paylaştı. Alınan bilgiye göre IŞİD militanları iki koldan Mürşitpınar sınır kapısına ilerlemeye çalışıyor. Tankların da harekete geçtiği ifade edildi.

 

Kobani düşüyor

Öğle saatlerinde Kobani'nin can damarı olan ve kritik öneme sahip olan Mürşitpınar sınır kapısına IŞİD tarafından büyük bir saldırı başlattı. IŞİD'in buraya ele geçirmesi durumunda Kobani'yi tamamen çembere alarak kenti teslim alacağı bildiriliyor.Bölgedeki Kürt kaynaklardan gelen haberlere göre Doğu, Güney ve Batı cephelerinde bugüne kadar ki en şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

ANF'nin haberine göre, Kobani'deki Kürtler şiddetli saldırı sebebiyle acil çağrı yaptılar ve Mürşitpınar sınır kapısı düştüğü taktirde büyük bir katliamın yaşanabileceğini duyurdular. Kürt yetkililerin verdiği bilgilere göre Kobani'nin dışa açılan tek kapısı olan Mürşitpınar düştüğü taktirde binlerce sivil, büyük bir katliam tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 07:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195