Title of a News Article

IŞİD, rota değiştirdi

IŞİD, rota değiştirdi
banner206
 Günlerdir çatışmaların yoğunlaştığı Zorava tepesinde IŞİD'in, dün ele geçirdiği mevzileri terk ettiği ve bölgenin güneyine doğru ilerlediği görüldü.

Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD ve IŞİD arasında yaklaşık bir haftadır süren şiddetli çatışmalar Kobani’nin batı cephesinde olan Zorava Tepesi'nde yoğunlaştı. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda IŞİD'in, dün ele geçirdiği mevzileri terk ettiği ve bölgenin güneyine doğru ilerlediği görüldü.

 

TEPE DÜŞERSE, KOBANİ DÜŞER!

Kobani’nin yaklaşık 6 km batısında Suruç’un Karaca köyünün hemen karşısında yer alan ve stratejik öneme sahip olan Zorava Tepesi, eğer IŞİD’in eline geçerse Kobani’nin düşmesinin an meselesi olduğu bildirildi. Suruç ilçesine bağlı Karaca Mahallesi'nden de izlenebilen çatışmaları görmek isteyen bazı vatandaşlar yüksek tepelere çıkıyor.

 

DOÇKA MERMİLERİ TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ

Sınırın öte tarafı olan Zorava Tepesi'nde IŞİD ve PKK/PYD arasında yaşanan şiddetli çatışmada doçka mermilerinin zaman zaman Suriye tarafından sekerek Türkiye tarafına düştüğü gözlemlendi.

 

MEHMETÇİK SIFIR NOKTASINDA TAKİPTE

Öte yandan Zorava Tepesi'nde IŞİD ile PKK/PYD arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'de Karaca köyü sınırının sıfır noktasından IŞİD ile PKK/PYD savaşını dürbünle yakından takip ederek zırhlı araçların yer aldığı sınır devriyelerini artırdığı görüldü.

 

IŞİD 3 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Suriye'de terör örgütü IŞİD'e bağlı birliklerin Haseke kenti çevresindeki 3 köyü kontrol altına aldığı bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü IŞİD'e bağlı birliklerin, Haseke kentinin Irak sınırındaki Yarubiye beldesine bağlı Kenene, Kada'a ve Hemden köylerini ele geçirdiği belirtildi.

 

ÜÇ KOLDAN KOBANİ'YE SALDIRIYOR

Bölgede IŞİD güçleri ile Kürt grupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, ayrıca IŞİD'in Aynu'l-Arab (Kobani) ilçesi çevresinde de Arap ve Kürt gruplarla çatıştığı kaydedildi. Açıklamada, "IŞİD, Kobani'nin denetimini sağlamak için kente üç koldan saldırıyor, Arap ve Kürt gruplarıyla kentin 7 kilometre dışında çatışıyor" denildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195