Title of a News Article

IŞİD saldırısında 2 asker şehit düştü

.

IŞİD saldırısında 2 asker şehit düştü
banner206
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 14'üncü gününde, Suriye'nin Vukuf bölgesinde IŞİD militanlarının 2 tanka yönelik roketli saldırısında 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Böylece, harekatın başlamasından itibaren PYD ve IŞİD saldırılarında şehit olan asker sayısı 3'e yükseldi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Ağustos günü Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Cerablus kentinin IŞİD'den temizlenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla 'Fırat Kalkanı' adı verilen harekat başlattı. Harekatın başlamasından 4 gün sonra 27 Ağustos günü Cerablus'in iç kesimlerinde PYD unsurlarının düzenlediği roketli saldırıda uzman çavuş Ercan Çelik şehit oldu.

Cerablus bölgesinin IŞİD'den arındırılmasının ardından TSK, harekatın ikinci aşaması olarak bu kez cumartesi günü Kilis'in Elbeyli İlçesinden sınırı geçerek Suriye'nin Rai bölgesine girdi. Zırhlı birliklerin geçişinin ardından ikinci cepheden de ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Türkiye sınır kesimini tamamen IŞİD'den temizledi ve sınıra 30 kilometre uzaklıktaki IŞİD'in merkezlerinden Bab'a ilerlemeye başladı.

Ancak, öğleden sonra Elbeyli'nin karşısında, sınırın 10 kilometre içerisinde Suriye'nin Vukuf bölgesinde meydana gelen şiddetli çatışmalar sırasında, IŞİD militanlarınca harekata katılan 2 tanka güdümlü TAS roketleriyle saldırı düzenlendi. Saldırıda hedef alınan tanklarda bulunan 2 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralandı. Silah arkadaşları tarafından hemen sınır hattına taşınan yaralı askerlerden durumu ağır olanlar, askeri helikopter ile Gaziantep'e, durumu daha iyi olan 3 asker ise ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedilerek tedaviye alındı.

TSK'dan da konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Vukuf bölgesinde meydana gelen çatışmalar esnasında DEAŞ unsurlarınca güdümlü TAS roketleriyle 2 tankımıza yönelik yapılan saldırıda maalesef 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal helikopterle hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır" denildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede ayrıca harekatın 14'üncü gününde teröristlere ait 44 hedefin 153 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu, çatışmalarda 2 üyesini kaybeden ÖSO güçlerinin 2 köyü ele geçirdiği kaydedilerek şöyle denildi:

"24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekatının başladığı günden bugüne kadar toplam 437 hedefe 1852 atım yapılmıştır. Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca saat 12.30 sularında Baragidah bölgesinde tespit edilen DEAŞ hedefleri vurulmuştur. Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Vukuf ve Sadvi köyleri ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Vukuf bölgesinde meydana gelen çatışmalar esnasında DEAŞ unsurlarınca güdümlü TAS roketleriyle 2 tankımıza yönelik yapılan saldırıda maalesef 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal helikopterle hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır. Ayrıca yine Vukuf bölgesi ve civarında süren çatışmalarda 2 ÖSO personeli hayatını kaybetmiş, 2 personeli de yaralanmıştır. Aynı şekilde yaralılar tahliye edilerek hastanede tedavilerine başlanmıştır. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195