Title of a News Article

Işık, ŞUTB’nin lisanslı depolarını ziyaret etti

.

Işık, ŞUTB’nin lisanslı depolarını ziyaret etti
banner206

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve beraberindekiler  Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın nihai yararlanıcısı olduğu Pamuk Lisanslı Depo Projesi’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın Avrupa Birliği’ne sunarak hibe desteği aldığı ve nihai yararlanıcısı olduğu Pamuk Lisanslı Depo Projesi’ni ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi izzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü;  Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Meclis Üyeleri karşıladı.

Bakan Işık’a Lisanslı Depolar hakkında bilgi veren Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası olarak, iki adet Lisanslı Depo işletmeciliği projelerinin olduğunu hatırlattı.

Şanlıurfa’nın Türkiye pamuğunun %42’sini ürettiğini ve depolama işletmeciliğinin bu anlamda önem arz ettiğini aktaran Kaya,  Pamuk Lisanslı Depo Projesi için 9 milyon 970 bin Avro, Hububat Lisanslı Depo Pojesi için de Avrupa Birliği’nden 9 milyon 370 bin Avro Hibe desteği aldıkları bilgisini verdi.

Başkan Kaya, bu projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte üreticinin bir çok avantaj elde edeceğini de belirterek, projenin inşaatını ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Yöneticilerine, Borsanın çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195