Title of a News Article

İsot'una güvenen bu yarışmayı kaçırmasın!

.

İsot'una güvenen bu yarışmayı kaçırmasın!
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'İsot Yarışması' için son başvuru tarihi 28 Ekim 2016. Dereceye girenlere ödüllerin verileceği yarışmaya çok sayıda başvuru yapılırken, 29 Ekim 2016 tarihinde ise düzenlenecek programla ödüller sahiplerini bulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Urfalıların vazgeçilmez damak tadı olan 'İsot'un tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla her yıl düzenlediği 'İsot Yarışması'nda bu yıl ki ödül programı takvimini belirledi. 10 Ekim 2016 tarihi itibariyle 'İsot Yarışması' için başvuruları kabul etmeye başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yine başvuru için son tarihi 28 Ekim 2016 olarak belirlerken, ödüller ise 29 Ekim 2016 tarihinde sahiplerini bulacak.

Söz konusu tarihe kadar yarışmaya katılmak isteyenler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığına kayıt yaptıracakken, yarışmada ilk 3 sıralamasına ve mansiyon ödülüne layık görüler isimlere para ödülleri verilecek.

Yarışmada dereceye girenlerin belirlenmesi 29 Ekim 2016 tarihinde saat 12.00'de Mutfak Müzesi'nde jürinin tüm katılımcılara puanlar vermesi ile tayin edilecek.

Buna göre; Birinciye Bin 500 Lira, İkinciye Bin 250 lira, Üçüncüye bin Lira ve Mansiyon ödülü ise 750 Türk lirası verilecek.

 

 

YARIŞMA İLE İLGİLİ ŞARTLAR:

1. Yarışmaya daha önce  İsot yarışmasında dereceye girmiş yarışmacılar katılamayacaktır.

2. Her yarışmacı en fazla 2 adet 250 gram'dan oluşan Pul Biber ile katılıp yarışabilir.

3.Yarışmacılar 18 yaş üstünde bayan ve Şanlıurfa’da ikamet etmek zorundadır.

4.Yarışma Ön eleme ve Final olmak üzere 2 aşamada gerçekleşecektir.

 

YARIŞMAYA KATILAN İSOTUN;

a. Lezzeti

b. Kıvamı,

c. Görünümü (Renk)

d. Yöreselliği

e. Kullanılan malzemenin kalitesi İle değerlendirileceklerdir.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195