Title of a News Article

İsrail bayrağı yakıldı

İsrail bayrağı yakıldı
banner206
Siverek ilçesinde İsrail’in Filistin saldırıları protesto edilerek, İsrail bayrağı yakıldı.

Siverek ilçesinde Cuma Namazı çıkışında Kanlıkuyu Meydanı'nda bir araya gelen STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş burada İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları kınadı. Basın açıklaması öncesinde STK üyeleri İsrail bayrağını yakarak, "Katil İsrail hesap verecek", "İsrail yıkılsın, Filistin'e özgürlük", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Özgür-Der adına okuyan Murat Başaran, “Bilindiği gibi, terörist İsrail çetesi, onlarca yıldır olduğu gibi, bugün de Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor ve çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor.

Gerek Birleşmiş Milletler, gerek Avrupa Birliği, gerekse de Amerika Birleşik Devletleri gibi kimi Müslümanların da çözüm bekledikleri yapılar, yaşanan katliamlar “Uluslararası Hukuk” gibi kendi icatları olan putlarına aykırı olmasına rağmen, bu durumu “İsraillin kendini savunma hakkı” kılıfına sokarak bir bakıma kendi putlarını yiyorlar.

Batının bu ikiyüzlü tutumu adeta “küfür tek millettir” ayetini tefsir ediyorken hala çözümün adresi olarak batıyı göstermek, Allah’ın otoritesi dışında sanal otoriteler tanıyıp onlardan izin alma peşinde koşmak doğrusu anlaşılabilir bir tutum değildir.

Suriye’de çocuklar kimyasal bombalarla öldürülürken, “demokrasi havarileri” Irak’ta dünyanın gözleri önünde insanları katlederlerken, Myanmar’da Arakan’da, Doğu Türkistan’da Müslümanların derileri yüzülürken, Mısır’da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yapılıp İslam Mektebi İhvan-ı Müslimin üyeleri idam cezalarına çarptırılırken batı ne yaptıysa, Gazze’de çocuklar bedenlerinden büyük bombalarla katledilirken aynısını yapacaktır” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra dualar okundu. Basın açıklamasına katılanlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195