Title of a News Article

İşte Abdulkadir Açar’ın yeni görevi…

 İşte Abdulkadir Açar’ın yeni görevi…
banner206

Şanlıurfa’da siyasilerin değerlendiremediği başarılı bürokrat Abdulkadir Açar,  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Genel Sekreterliğine atandı.

Şanlıurfa eğitimini İSO Kalite Belgesi ile tanıştıran ve yirmi üç yıl müdürlüğünü yaptığı Şanlıurfa Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 2007 yılında Türkiye genelindeki resmi ve özel okulların tamamı arasından “Yılın Kaliteli Okulu” seçilmesi ve 2008 yılında Urfa’da yetişen ağaç türlerinin tümünün olduğu bahçesiyle “En Güzel ve Bakımlı Bahçe” ödülünün alınması başarısının altında imzası bulunan ve Şanlıurfalıların gönlünde yer tutan Abdulkadir Açar, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine Genel Sekreter olarak atandı.

 

Teklifleri geri çevirmişti

Şanlıurfa’da eğitim camiasının başarılı müdürleri arasında yer alan Abdulkadir Açar, Gaziantep Milletvekilleri tarafından İl Millİ Eğitim Müdürlüğü görevi ve ayrıca Milli Eğitim Bakanlığında müdürlükler ile müşteşarlıklar teklif edilmesine rağmen Şanlıurfa’dan ayrılmamak için bu istekleri geri çeviren Açar, son zamanlarda kendi aleyhine yapılan olumsuz girişimler sonucunda Şanlıurfa’dan ayrılma kararı aldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin yaptığı puanlamada kendisine art niyetle yaklaşmasılmasından dolayı düşük puan alan Abdulkadir Açar, bu duruma çok öfkelenerek, kendisine yapılan son teklifi geri çevirmedi. Şanlıurfa’da milletvekilleri ile belediyelerin de, önemli görevlerde değerlendiremediği Abdulkadir Hoca’ya, Zonguldak Üniversitesi Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’den ‘genel sekteterlik’ teklifi geldi. Prof. Özer’in, milli eğitim camiasında bir araştırma yaptığı ve kendisine ‘Abdulkadir Açar’ ismi önerilmesinden dolayı Açar’a teklifte bulunduğu öğrenildi. Bu teklife  ‘evet’ cevabını veren Açar’ın, Şanlıurfa’dana yrılacak olmasından dolayı üzüntülü olduğu öğrenildi.

Bu arada Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da,  Abdulkadir Açar’ın Şanlıurfa’dan gidecek olmasını büyük üzüntüyle karşıladı.

 

“8 Bin civarında "Adam Gibi Adam" yetiştirdim”

Urfa eğitim camiasında disiplinlive başarılı yöneticiliği tanınan ve tüm kesimler tarafından takdir gören Abdulkadir Açar, başarısının sırrını “Bizi yetiştiren topraklarla ödeşmenin bedeli çalışmaktır" şeklinde her zaman ifade etmiştir.

Şanlıurfa için bir değer haline gelen Abdulkadir Açar’ın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine Genel Sekreter olarak atanması Şanlıurfa kamuoyu tarafından buruk bir sevinçle karşılandı.

Yeni görevi ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Açar; “Bu memlekete 8000 civarında "Adam Gibi Adam" yetiştirdim. Öz evladımdan ayırmadığım ve hep gurur duyduğum öğrencilerim Urfa'ma ve Ülke'me en büyük armağanımdır.

Öğrencilerim, yönetici ve öğretmen arkadaşlarım hep beraber çok başarılara ulaştık, her başarıda yaşadığımız gurura tüm Şanlıurfa ortak oldu. Memleketimizin gururu olmak bizi daha da gururlandırarak sonraki başarılar için heyecanımızın artmasına vesile olmuştur. Bugüne kadar Memleketim için her zaman en güzel hizmeti yapma arzusu içerisinde oldum. Bundan sonra da böyle olacağından kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

Abdulkadir Açar kimdir?

1960 yılında Şanlıurfa’da doğan, ilkokul ve ortaokulu Gaziantep’te, Endüstri Meslek Lisesi’ni 1977-1978 eğitim-öğretim yılında Şanlıurfa’da bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde tamamlayan Abdulkadir Açar, evli ve 4 çocuk babasıdır.

-TRT tarafından “BİZDEN BİRİLERİ” adlı programla hayatı belgesel olarak çekildi ve TRT’de yayınlandı. Yerel Televizyonlar Birliğince kamuoyu anketleri sonucu belirlenen “HALK KAHRAMANI” ödülü başta olmak üzere, 98 ödül ve plaket aldı.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 12:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Xertavi
Xertavi - 6 yıl Önce

İyi tanirim .meslek lisesinde şırlop vardı.deye getmedi bi yere.

urfalı
urfalı - 9 yıl Önce

biraz daha çalısın ilerde yan belediye başkanlığı olarak yanda millet vekilği urfaya getiririz b,raz daha çalısın

SIRADAKİ HABER

banner195