Title of a News Article

İşte Canbeyli'yi görevden aldıran dörtlükler...

.

İşte Canbeyli'yi görevden aldıran dörtlükler...
banner206
Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın görevden alınmasıyla ilgili dörtlükler yazan Şanlıurfalı Şair Abdullah Canbeyli, hem kınama cezası aldı hem de görev yeri değiştirildi.

Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi Müdürü olarak görev yapan ve Şanlıurfa ile ilgili sorunları kendi üslubuyla şiire dönüştürerek, vatandaşların büyük beğenisini kazanan Şair Abdullah Canbeyli'nin başı Şanlıurfa Milletvekili, eski Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ile belaya girdi.

Şair Canbeyli, Fakıbaba'nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınmasıyla ilgili eleştirisel üç dörtlük kaleme aldı. Urfa şivesiyle yazılan bu dörtlükler,  Milletvekili Fakıbaba'nın hoşuna gitmedi ve Canbeyli hakkında soruşturma açılması için dönemin Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş'e talimat verdi. Bu dörtlüklerde herhangi bir hakaret olmamasına rağmen Abdullah Canbeyli'ye 'kınama' cezası verildi. Fakıbaba devreye girmiş olacak ki;  Canbeyli'ye verilen bu cezayla yetinilmedi ve ardından Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi Müdürlüğü görevinden alınarak, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görevlendirildi.

 

Canbeyli takdir toplamıştı

Bu arada 8 yıldır gençlik merkezlerinde hizmet veren ve son olarak Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi Müdürü olarak görev yapan Canbeyli, görev yaptığı süreç içerisinde çiğ köfte festivalleri, şiir yarışmaları, doping baleleri, açık hava konserleri, gençlere kültür gezileri,  madde bağımlılığı ile ilgili seminerler ve benzeri etkinlikler düzenleyerek, adından söz ettirmişti.

 

Canbeyli'nin soruşturma geçirmesine sebep olan dörtlükler...

KARANFİL BEDRENG OLUR

HALKA KÜSEN DENG OLUR

BAKANLIKTAN DÜŞ  HELE

GÖRESEN NE RENG OLUR

 

YOĞURT KOYDUM DOLABA

BU GÜN BAŞIM KALABA

BAKANLIK ELDEN GİTTİ

TEKLEDİ FAKIBABA.

 

ABAYI,

AS DUVARA ABAYI

MİLLETİN AHI YEDİ

AHMET FAKIBABAYI.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Enteresan
Enteresan - 5 yıl Önce

Herşeye şiir yazan adam

SIRADAKİ HABER

banner195